PDA

View Full Version : Treneri

Hrvoje
15-11-2006, 10:37
Sport je jedan od glavnih događanja u medijima. Za nogomet se kaže da je glavna sporedna stvar na svijetu. Mislim da je i više od toga, ponaprije biznis za milijune ljudi.

Treneri su u medijima isto zastupljeni, ali prikazani su uglavnom njihovi rezultati. Naravno po novinama se povlače razne ostavke i smjene trenera. Ovdje ćemo malo ući u onaj dio trenera koji nije vidljiv javnosti. Ovdje se mogu razmjenjivati razna trenerska iskustva u svim sportovima. Jer naravno biti trener tenisa i trener nogometa je velika razlika. Preporučamo stranicu naših partnera www.sport-forma.com pa možete tamo baciti oko na trenerska događanja. A naravno neke tekstove ćemo prebacivati i ovdje pa ćete moći komentirati davati sugestije i slično.

Trenerski posao nije nimalo lak, jer osim što trener mora poznavati tematiku sporta, mora biti i dobar psiholog. Jer ipak trenerov rad ostavlja dubok trag na djeci sa kojima radi, ne samo na djeci nego i na starijim igračima.

Ovdje ćete dobiti i vrijedne informacije o trenerima, jer ipak puno ljudi daje svoju djecu u ruke raznim trenerima. Znanje o trenerima će vam omogućiti da bolje procjenite trenera i njegovu sposobnost. Jer ipak nitko ne želi dati nekompetentnoj osobi u ruke svoje dijete i još ga k tome plaćati.

Dac
19-11-2006, 11:10
U svijetu tenisa malo je kvalitetnih trenera, pogotvo u Hrvatskoj. Većina ih radi za novac, a ne za rezultate. Pa se čude kada im igrači ili njihovi roditelji otkažu suradnju. Sve se svodi na uzmi lovu i bježi. U nadi da će naći drugu budalu kojoj će uzeti novac.
Naravno tu još postoje i lažni treneri bez papira koji svojim dobrim dugim jezikom zarađuju novac neznajući držati reket u ruci.
Ali to je Hrvatska, zemlja budala i naivaca!:cool:

Laganini
09-03-2007, 20:34
Ali to je Hrvatska, zemlja budala i naivaca!:cool:

Polako Dac. Uz sve probleme koje imamo, stvaramo ogroman broj vrhunskih sportaša. Moje mišljenje je da je najveći problem u HR što nemamo pravog sustava kakvi postoje vani, a to je da je sport organiziran od vrtića i osnovnih škola, da postoji sustav razvoja i ulaganja... Kod nas se previše toga svodi na privatna ulaganja, pa nije ni čudo da roditelji i mladi sportaši sve češće traže izlaz u privatnim trenerima.
Blanka Vlašić, Daniela Grgić, Ivan Ljubičić... nitko od njih nije produkt sustava, nego privatnog ulaganja i privatnog treniranja. Ljudi to vide, i sve češće traže puteve izvan sustava kojima traže uspjeh i napredak.

Sportikus
18-04-2007, 11:31
Mislim da je prvo bitno da se krene od temelja i da se s mladima počne sustavno raditi. Na žalost kod nas je situacija da se mladi treneri uče na mladim igračima i onda u svom obrazovnom procesu "unište" pokoje dijete. Vrlo je bitno da se upravo djecom bave afirmirani i iskusni treneri a onda da mladi treneri uz njih krenu u svoju karijeru gradeći ju na iskustvima svojih mentora. Još jedan problem je kod nas a taj je da se ne držimo zajedno. Često se dešava da treneri omalovažavaju i pljuju jedni druge umjesto da si pruže potporu. Na seminarima za trenere čujem priče i negativne kritike o predavačima umjesto da se taj trud pohvali. Jednostavno ako skupimo glave i konačno dobijemo zajedništvo puno ćemo više napraviti u sportu.

Hrvoje
18-04-2007, 16:12
Mislim da je prvo bitno da se krene od temelja i da se s mladima počne sustavno raditi. Na žalost kod nas je situacija da se mladi treneri uče na mladim igračima i onda u svom obrazovnom procesu "unište" pokoje dijete. Vrlo je bitno da se upravo djecom bave afirmirani i iskusni treneri a onda da mladi treneri uz njih krenu u svoju karijeru gradeći ju na iskustvima svojih mentora. Još jedan problem je kod nas a taj je da se ne držimo zajedno. Često se dešava da treneri omalovažavaju i pljuju jedni druge umjesto da si pruže potporu. Na seminarima za trenere čujem priče i negativne kritike o predavačima umjesto da se taj trud pohvali. Jednostavno ako skupimo glave i konačno dobijemo zajedništvo puno ćemo više napraviti u sportu.

Ovo se događa vjerojatno u svim sportovima u hr. ta ljubomora je vjerojatno nešto najgore što se može dogoditi.

Umjesto da se znanja šire i dijele, da se radi zajedno, jedni pljuju po drugima. Katastrofa! Jasno je da onda samo individualci koji rade za sebe mogu se istaknuti (Kostelići) i uglavnom u solo sportovima. To je svakako problem mentaliteta. Teško da ćemo tu ikada na zelenu granu.

Sportikus
19-04-2007, 16:23
Vrijeme je da svatko krene od sebe i da na kraju uvidimo koji nam je konačan cilj. Mogla bi ova tema otići duboko u raspravu. Sad mi pada na pamet to što se radi gotovo u svim sportovima pri mlađim dobnim kategorijama. Djeca se treniraju radi rezultata i na kraju možda osvoje neke dobre plasmane u tim kategorijama ali kada dođu do seniorskog uzrasta upravo ti sportaši su deficitarni u pravilnosti izvođenja tehnike koje taj sport zahtjeva.

0ctopus88
05-03-2008, 17:53
Ja mislim da je lahko bit dobar trener kad imas dobar klub i normalno dobre igrace...npr..barcelona,real,man.utd. svi ti treneri su kao dobri...pa nek uzmu voditi neki prosjecni klub pa nece biti toliko dobri...pogledajte trenera EVERTONA neznam kako se zove...ali covjek je bas dobar trener