View Full Version : Kuća duhova
Ima li neko bilo kakva saznanja što je sa onom "kućom duhova" koja se nalazi na cesti od Zagreba prema Bjelovaru?
Navodno ni novinari nisu dugo u njoj izdržali, nego pobjegli. :eek::
Kuća duhova se nalazi u mjestu koje se zove "Škrinjari". Vjerujem da bilo tko da je traži vrlo lako će je pronaći, jer je uz cestu. Osim toga svi u tom mjestu znaju gdje je ta kuća.
Ako netko ode tamo zanimalo bi me kakva je iskustva imao. Bil obi još zgodnije kada bi bio neki snimljeni materijal. Naravno da je na njemu nešto zanimljivo snimljeno.
Čuo sam za tu kuću, međutim nemam nikakvih saznanja o pojavama u kući ili okolici. Svaki info bi dobro došao!:)
svi bi nekaj hteli znati a niko nema jajca da ode tam. odite tam pa pogledajte, kaj sad ne bu vas niko ugrizel.
svi bi nekaj hteli znati a niko nema jajca da ode tam. odite tam pa pogledajte, kaj sad ne bu vas niko ugrizel.
Štef možeš ti otići. Kolko vidim imaš iskustva sa duhovima, pa slobodno navrati. Da nije možda i tebe strah?
Znam da sam obećala slike ali još ih nisam u mogućnosti staviti gore, ali nadam se da ću uskoro moći!
Evo, neznam jer istina il ne, ali mogu vam reći što sam ja saznao. Dosta sam puta prolazio kroz tu kuću i izgleda neobično, ono rolete stoje ukoso, dost visoka, bijela fasada, zarašteno dvorište i navodno neki zdenac kojeg nisam uspio viditi, ali priča se da se iz tog zdenca čuje plač malog djeteta (mislim da djevojčice, al nisam siguran), da i što se tiče novinara, pričalo se da je bio tamo i da je lik cijeli posjedio, ali neznam šta je s njim bilo kasnije...
U kući se nalazi i podrum, i ima jedna vrata u podrumu koja su zazidana i unutra jest neki prostor, ali niko nezna što...
A čuo sam da se kuća izgradila za puno manje love, nego što se predvidjelo, navodno se kuća sama dizala (ovo je malo čudno, ne vjerujem baš).
Uglavnom, to je samo brdo priča koje sam čuo, možda su istinite možda ne, svakako za organizirat neki party za petak 13 :cuger:
Ja i frend smo bili u kući i nismo vidjeli ništa neobično. Zdenac je vani, ali je također zarašten. Bili smo popodne. Kad smo se vraćali iz kuće zagrezli smo u blatu. hehe Ulaz u podrum nisam zapazila. Susjed nam je rekao da su vlasnici hercegovci i da oni imaju običaj stavljati križ na kuće. Vidi se da nitko nije stanovao u njoj. Zidovi su zašarani iznutra i sve je puno boca.
Ja i frend smo bili u kući i nismo vidjeli ništa neobično. Zdenac je vani, ali je također zarašten. Bili smo popodne. Kad smo se vraćali iz kuće zagrezli smo u blatu. hehe Ulaz u podrum nisam zapazila. Susjed nam je rekao da su vlasnici hercegovci i da oni imaju običaj stavljati križ na kuće. Vidi se da nitko nije stanovao u njoj. Zidovi su zašarani iznutra i sve je puno boca.
Eh, izgleda da su tu bili i klinci te partijali unutra, a nikome se ništa nije dogodilo. Ako je sve puno boca, onda neko tamo pije, što znači da i boravi. Možda se toliko napije da ne zna da razgovara s duhovima. :eek:
Ne znam, ali ja ne vjerujem da tamo ima duhova. Ako je tamo takvo stanje i svi susjedi tako tvrde... Jedino je zanimljivo to što nitko ne živi ni kraj ni dvije kuće popreko te.
emanuela1402
18-06-2007, 18:02
da li ima negdje kakav zapis o toj kući?
emanuela1402
18-06-2007, 18:06
dobar dan!!
da li ima negdje kakav zapis o toj kući?
Cijela priča oko toga je počela kada je u novinama izašlo o toj kući prije nekih možda 10 godina. Eto izgleda da je mit, a moždsa i nije, jer ipak nema ništa spektakularno o toj kući, već 10 godina. :confused:
dijana25
12-08-2007, 21:48
hm...
Ako netko ima previše slika duhova to sam ja.
Evo jedna iz ww1.Taj duh je inžinjer Freddy Jackson.http://C:\Documents and Settings\Viktor\My Documents\My Pictures\ghost_photos
vale_n_tina
31-08-2007, 12:26
bok ljudi! ja sam puno čula o toj kući pa sam ju odlučila istražiti. kada sam ušla u kuću vidjela sam puno prašine, boce, nekakve papiriće i još svašta, ali ni traga od "paranormalnih" stvari. viktore možeš li još koju sliku staviti!?
Nitko od susjeda nije potvrdio ništa neobično. Kažu da su samo priče! A da mi probamo ući po mraku?
vale_n_tina
07-09-2007, 16:44
to nije loša ideja, iako mi se na samu pomisao ježi koža, a i diže kosa na glavi!!!:eek: :confused: :eek:
ja sam čuo za tu kuću.....ja i moji frendovi odlučili smo provesti tamo noć za drugi vikend.......bit će ludo.......afro
već sam imao iskustva........naravno sa duhovima.......prizivao sam ih sam.....ništa se nije čudno dogodilo.....samo lagan povjetarac........i ugasila se je svijeća .....tu noć nisam mogao spavati samo sam čuo kucanj čekiča na kuči susjeda ......bilo je jezivo.......:eek:
mogli bi se svi nači u kući......moje ime je alen imam 14 godina..........:cuger:
Ako već idete u tu kuću uzmite barem opremu za snimanje, da uhvatite nešto, ako naravno ima nešto. Jer je ipak previše babskih priča, ovakvih i onakvih.
vale_n_tina
09-10-2007, 14:39
Ako već idete u tu kuću uzmite barem opremu za snimanje, da uhvatite nešto, ako naravno ima nešto. Jer je ipak previše babskih priča, ovakvih i onakvih.
istina, tek kad se nešto "uhvati na snimkama" ljudi će vjerovati:eek: :rolleyes: :confused: ;)
mad max 04
10-10-2007, 13:55
Nitko od susjeda nije potvrdio ništa neobično. Kažu da su samo priče! A da mi probamo ući po mraku?
vrlo rado...:D ...bilo bi nam zanimljivo
Ma ni onda ljudi ne bi vjerovali. Rekli bi da je fotomontaža. Sjetite se samo Nessie..
vale_n_tina
28-10-2007, 10:29
Ma ni onda ljudi ne bi vjerovali. Rekli bi da je fotomontaža. Sjetite se samo Nessie..
ljuuuuuuuuuudi! ponovno sam posjetila kuću! kad sam ušla vrata su se zatvorila naglo!:eek: imala sam osjećaj da je netko samnom, ali u JAAAAKO LOŠEM SMISLU! OSJETILA SAM JEDAN DODIR te nakon toga ZAŽMIRILA ALI NE SVOJOM VOLJOM, KAO DA MI JE NETKO SPUSTIO KAPKE NA OČIMA. KAD SAM ZAŽMIRILA VIDJELA SAM SVIJEĆU KOJA SE POLAKO GASI, KAKO SE ONA GASILA TAKO JE I SLIKA NESTAJALA. nakon toga jedan cijeli dan nisam se sjećala tih stvari sve do danas. opremu za snimanje sam ponesla, moj dečko je trebao snimati, no on je otišao susjede ispitati i meni ostavio kameru. kad sam ju pokušala uključiti ruke su mi se "skamenila"
poslje toga svega, kod te kuće sve normalno.
ljudi govore kako nisu ništa vidjeli.
vale_n_tina
28-10-2007, 10:36
ljuuuuuuuuuudi! ponovno sam posjetila kuću! kad sam ušla vrata su se zatvorila naglo!:eek: imala sam osjećaj da je netko samnom, ali u JAAAAKO LOŠEM SMISLU! OSJETILA SAM JEDAN DODIR te nakon toga ZAŽMIRILA ALI NE SVOJOM VOLJOM, KAO DA MI JE NETKO SPUSTIO KAPKE NA OČIMA. KAD SAM ZAŽMIRILA VIDJELA SAM SVIJEĆU KOJA SE POLAKO GASI, KAKO SE ONA GASILA TAKO JE I SLIKA NESTAJALA. nakon toga jedan cijeli dan nisam se sjećala tih stvari sve do danas. opremu za snimanje sam ponesla, moj dečko je trebao snimati, no on je otišao susjede ispitati i meni ostavio kameru. kad sam ju pokušala uključiti ruke su mi se "skamenila"
poslje toga svega, kod te kuće sve normalno.
ljudi govore kako nisu ništa vidjeli.
:eek: :eek: :eek:
U kući o kojoj je riječ u ovom topicu, bila je ekipa Nove TV, a taj prilog bio je i na netu od 3.10.07. na linku http://dnevnik.hr/bin/article.php?article_id=27117 koji ovog trenutka ne radi :(.
Uglavnom, s tv ekipom je bio čovjek koji se bavi paranormalnim pojavama te je rekao kako je uspostavio komunikaciju sa duhom koji mu je rekao da je zaklan (!?).
Na dalje, taj čovjek tvrdi da ga je uvjerio kako je duhu objasnio kako treba napustiti ovaj svijet, što je po njegovim riječima ovaj i učinio.
Nakon toga tročlana ekipa nove tv prenoćila je u kući, no nisu uočili ništa neobično, osim bljeska svjetlosti na zidu u jednom trenutku koji se meni učinio kao bljesak automobilsik svjetala.
vale_n_tina
24-11-2007, 18:35
znaaam gledala sam to!!!!!!!
Pogledao sam prilog ali smatram da je sve zajedno loše odrađeno! Nije potrebno prenoćiti u navodno ukletoj kući da bi se pribavili dokazi za ili protiv. Prepovršno su pristupili slučaju.
vale_n_tina
05-12-2007, 13:14
istina jesi li ih vidjeo, oni su se za*je*bavali i spavali umjesto da su više vremena proveli i više istražili...............mislim na sve detalje............
ZAKLJUČAK: OTIŠLI SU SE ZABAVLJAT! (SAMO ŠTETA ŠTO TAD NIJE BIO HALLOWEEN, BILO BI IM SUPER) to su oni koji "dobro" izvršavaju poslove.......
istina jesi li ih vidjeo, oni su se za*je*bavali i spavali umjesto da su više vremena proveli i više istražili...............mislim na sve detalje............
ZAKLJUČAK: OTIŠLI SU SE ZABAVLJAT! (SAMO ŠTETA ŠTO TAD NIJE BIO HALLOWEEN, BILO BI IM SUPER) to su oni koji "dobro" izvršavaju poslove.......
Čuj ako ništa drugo barem su imali dobru volju i snimili prilog o toj kući o kojoj se naklapa po raznim forumima na dugo i na široko. Mislio sam je i sam posjetiti ali sve se nekako pretvorilo u jednu veliku sprdačinu tako da ne znam hoću li potegnuti put do tamo. Trenutno i u svom stanu imam dovoljno "zabave" sa "podstanarom"
vale_n_tina
05-12-2007, 13:33
"PODSTANAROM"? daj kad je već dosadno raspričaj se malo o podstanaru....... npr. dal plaća stanarinu? jeli bučan?????? daj, daj...... zanima me!!!!!!!!!!!!
neznam za dobru volju, ali vjerojatno nisu imali raditi šta "pametnije" (točnije ničega drugog se nisu sjetili) pa su to iskoristili..........
btw. ja sam se svog podstanara riješila, otjerala sam ga u "drugi kraj"........ nije plaćao stanarinu, bio je dosadan, plašio je mog psa, pa je fino otišao glavom bez obzzira..........valjda ga neću uskoro vidjeti.......
Čuj ako ništa drugo barem su imali dobru volju i snimili prilog o toj kući o kojoj se naklapa po raznim forumima na dugo i na široko. Mislio sam je i sam posjetiti ali sve se nekako pretvorilo u jednu veliku sprdačinu tako da ne znam hoću li potegnuti put do tamo. Trenutno i u svom stanu imam dovoljno "zabave" sa "podstanarom"
Ono najvažnije što se dogodilo na snimanju kod te kuće uopće nisu spomenuli u reportaži. Naime, dok je kamerman spremao kameru u prtljažnik automobila, cijela ekipa, dakle, novinar, osoba koja je "odvela" duha, kamerman i vozač, vidjeli su da se odjednom pojavila pijavica na kukuruzištu, desetak metara od njih, što je bilo lako uočljivo jer su se ostaci kukuruza vrtjeli u krug, trajala je desetak sekundi, prešla preko njih i nestala. Oni su osjetili dašak vjetra kako prolazi oko njih. Meteorološki uvjeti su bili takvi da je pojava pijavice bila nemoguća.
Ono najvažnije što se dogodilo na snimanju kod te kuće uopće nisu spomenuli u reportaži. Naime, dok je kamerman spremao kameru u prtljažnik automobila, cijela ekipa, dakle, novinar, osoba koja je "odvela" duha, kamerman i vozač, vidjeli su da se odjednom pojavila pijavica na kukuruzištu, desetak metara od njih, što je bilo lako uočljivo jer su se ostaci kukuruza vrtjeli u krug, trajala je desetak sekundi, prešla preko njih i nestala. Oni su osjetili dašak vjetra kako prolazi oko njih. Meteorološki uvjeti su bili takvi da je pojava pijavice bila nemoguća.
Za to nisam čuo ali i dalje smatram da je njihov pristup slučaju bio prepovršan i nedovoljno dobro odrađen.
Za to nisam čuo ali i dalje smatram da je njihov pristup slučaju bio prepovršan i nedovoljno dobro odrađen.
U pravu si. To je obična novinarska priča koja je poslužila zabavi gledateljstva. Nije tu bilo nikakve dubine.
Ipak,ako je iz svega toga izašlo dobro za tog duha u kući, onda je to najbolje što je dosada napravljeno na temu te kuće.
U pravu si. To je obična novinarska priča koja je poslužila zabavi gledateljstva. Nije tu bilo nikakve dubine.
Ipak,ako je iz svega toga izašlo dobro za tog duha u kući, onda je to najbolje što je dosada napravljeno na temu te kuće.
Istina, iako nikad nije ni dokazano da je u toj kući boravio duh.
Istina, iako nikad nije ni dokazano da je u toj kući boravio duh.
Za jako malo priča o duhovima postoje dokazi. Sve se to najviše svodi na subjektivne doživljaje. Možemo li zbog toga negirati postojanje duha?
Za jako malo priča o duhovima postoje dokazi. Sve se to najviše svodi na subjektivne doživljaje. Možemo li zbog toga negirati postojanje duha?
Što se ovog slučaja tiče, previše je kontradikcije umješano u sve to a dok osobno ne odem tamo niti ću negirati niti potvrditi bilo što. U istraživanju paranormalnog, informacije iz druge ruke, na žalost, ne vrijede ni pišljiva boba.
alkemichar
17-12-2007, 19:32
Kao što sam naveo veliki sam skeptik bilo kakvih video zapisa jer znam što se može uraditi sa tim istim zapisom, a i da bi uhvatili snimak on bi se morao materijalizirati, jer se nemože kamerom uhvatiti energia, nije to bežični transformator :-), a niti su kamere nešto što se kreće međ dimenzijama...
Aleksandar
18-12-2007, 09:43
Što se ovog slučaja tiče, previše je kontradikcije umješano u sve to a dok osobno ne odem tamo niti ću negirati niti potvrditi bilo što. U istraživanju paranormalnog, informacije iz druge ruke, na žalost, ne vrijede ni pišljiva boba.
CIP ajde ti ljepo spakuj torbu i odi u tu kuću da više riješimo misterij oko te kuće :)
CIP ajde ti ljepo spakuj torbu i odi u tu kuću da više riješimo misterij oko te kuće :)
Da ti pravo kažem, sve više razmišljam da baš to i napravim :)
vale_n_tina
26-12-2007, 19:53
Kao što sam naveo veliki sam skeptik bilo kakvih video zapisa jer znam što se može uraditi sa tim istim zapisom, a i da bi uhvatili snimak on bi se morao materijalizirati, jer se nemože kamerom uhvatiti energia, nije to bežični transformator :-), a niti su kamere nešto što se kreće međ dimenzijama...
istina.......
istina.......
Nije baš potpuno istina! Postoje termalne kamere koje prikazuju toplinu tj hladnoću određene stvari i prema tome formiraju sliku. Prednost ovih kamera je i to što snimaju i u vrlo lošim uvjetima, npr kroz dim ili maglu. Na žalost poprilično su skupe. Osim kamera, prisutnost nečeg nadnaravnog može se mjeriti EMF detektorima, termometima, detektorima pokreta... e sad, uz pomoć svega toga treba znati razlikovati uzroke određenih smetnji.
http://www.youtube.com/watch?v=gistqdCjGvw link na kojem možete pogledati apariciju snimljenu termalnom kamerom. (TAPS Ghost hunters)
vale_n_tina
27-12-2007, 17:14
aleksandar i c-ip ja sam suvišna jer je ovo vaš razgovor pa ja odoh a vi ga dovršite........ po mogućnosti bez tučnjave, pištolja, pirotehnike i naravno-DUHOVA...............afro afro afro afro
Aleksandar
27-12-2007, 18:57
aleksandar i c-ip ja sam suvišna jer je ovo vaš razgovor pa ja odoh a vi ga dovršite........ po mogućnosti bez tučnjave, pištolja, pirotehnike i naravno-DUHOVA...............afro afro afro afro
ovo je više razgovor alkemichara i cipa, nisam ja baš s duhovima na ti... ja samo pokušavam tu i tamo cipa nagovoriti da ode u tu kuću i kaže nam što tamo ima.. :)
vale_n_tina
27-12-2007, 19:18
aha onda pardon......... i da c-ip mene imaš slušat ajmo crta, u tu kuću......... hehehhe iako mislim da nećeš ništa zateći osim boca i papirića (bila sam tamo) i da ima i koji opušak......... a možda i koja igla..... hehhe
ghost.investigator
26-07-2008, 14:28
Bok, ja sam novi ovdje, imam dosta iskustava sa duhovima, i htio bi posjetiti tu kucu po mraku...
Po mraku se 80% cesce pojavljuju duhovi, tako da ako bi netko htio nek se javi...
Moze li mi netko objasniti da li ima ta kuca neku proslost? Npr. ako je netko urmo u toj kuci, mora biti da je ukleta duhom...
Ako zelite ic u tu kucu, ponesite kameru sa nocim gledanjem ( night vision), svatko po jednu svjetiljku, kompas ( ako se duh ili neka energija pojavi blizu vas, postoji mogucnost da kompas okrece kazaljke ), ako bi ste se odvajali da pretrazite tu kucu, ponesite voki toki...mozete ponijesti i barometar...
Dal moze netko stavit slike te kuce? Bas me zanima...
Bok, ja sam novi ovdje, imam dosta iskustava sa duhovima, i htio bi posjetiti tu kucu po mraku...
Po mraku se 80% cesce pojavljuju duhovi, tako da ako bi netko htio nek se javi...
Moze li mi netko objasniti da li ima ta kuca neku proslost? Npr. ako je netko urmo u toj kuci, mora biti da je ukleta duhom...
Ako zelite ic u tu kucu, ponesite kameru sa nocim gledanjem ( night vision), svatko po jednu svjetiljku, kompas ( ako se duh ili neka energija pojavi blizu vas, postoji mogucnost da kompas okrece kazaljke ), ako bi ste se odvajali da pretrazite tu kucu, ponesite voki toki...mozete ponijesti i barometar...
Dal moze netko stavit slike te kuce? Bas me zanima...
Zaboravio si križ, jer je to tebi stvarno pomoglo. A nije loše ponijeti i elektronski mikroskop, mikser (jer ako se duh ili neka energija pojavi blizu postoji mogućnost da mikser okreće mješalice), GPS uređaj za orijentaciju u kući, enciklopediju po mogućnosti Britanicu, i - last but not at least - hrvatski pravopis, bilo koje za-boga-miloga izdanje.
Da, sprdam se. I sprdat ću se svaki put kad netko pompozno krene soliti pamet drugima, a da nema pojma o čemu drobi.
ghost.investigator
26-07-2008, 16:48
Zaboravio si križ, jer je to tebi stvarno pomoglo. A nije loše ponijeti i elektronski mikroskop, mikser (jer ako se duh ili neka energija pojavi blizu postoji mogućnost da mikser okreće mješalice), GPS uređaj za orijentaciju u kući, enciklopediju po mogućnosti Britanicu, i - last but not at least - hrvatski pravopis, bilo koje za-boga-miloga izdanje.
Da, sprdam se. I sprdat ću se svaki put kad netko pompozno krene soliti pamet drugima, a da nema pojma o čemu drobi.
Koji je tvoj problem???
Kaj me tak napadas?
To sto ti nikad nisi cula za tu opremu i sprdas se na moje postove mene nije briga!
Ajde pls nes procitaj o duhovima na netu.
Ili kod nekog strucnjaka, stalno mi dizes tlak!
Koji je tvoj problem???
Kaj me tak napadas?
To sto ti nikad nisi cula za tu opremu i sprdas se na moje postove mene nije briga!
Ajde pls nes procitaj o duhovima na netu.
Ili kod nekog strucnjaka, stalno mi dizes tlak!
Izvori tvoje stručnosti su isključivo s neta? E, vidiš, zato te i napadam. Između ostalog.
Što ne znači da ne možemo uspostaviti normalnu komunikaciju, pod uvjetom da se spustiš sa svojih parnaskih visina.
ghost.investigator
26-07-2008, 16:59
Ok znaci ti za sve sto je na netu vjerujes da je laz?
Ja posjecujem stranice najpoznatijih istrazivaca i tamo barem ja mislim nema nikakve lazi...
Nikad nisam probao kompas u istrazivanju ali eto budem probao pa ti javim, al ti ces opet rec da lazem nakon mog odgovora ako bude pozitivan?
Ok znaci ti za sve sto je na netu vjerujes da je laz?
Ja posjecujem stranice najpoznatijih istrazivaca i tamo barem ja mislim nema nikakve lazi...
Nikad nisam probao kompas u istrazivanju ali eto budem probao pa ti javim, al ti ces opet rec da lazem nakon mog odgovora ako bude pozitivan?
Ne optužujem te za laž, i rado ću pročitati tvoje iskustvo i s kompasom i bilo kojim drugim "alatom".
Na netu ima dobrih informacija i dobrih sugovornika, ali ima i totalnih gluposti i teških prevaranata.
To što je netko poznat ne znači da je OK. Dapače, često je to znak da je u potjeri za novcem i slavom umjesto za paranormalnim.
ghost.investigator
26-07-2008, 17:11
Slazem se...
Ja idem jedino na stranice gdje svatko ide, a ne na one gdje pise neki od 9 godina...
Mozemo se sad vratit na tu kucu duhova?
Dakle, ima li itko slike te kuce, jer me zanima...i dal ima neku proslost?
Eric Clapton
03-08-2008, 14:06
Isuseeeeeee Helen, kako ti samo ovakve ideje padaju na pamet:D:D, svaka cast!!!
skyline R34
11-10-2008, 00:06
kolega s posla mi je rodom iz Čazme...pa mi je i on rekao za tu kuću...navodno je neki lik usao unutra i kad se okrenuo prema izlazu vise nije bilo vrata iza njega...kad se ponovno okrenuo prema unutrasnjosti kuce veli da je vidio prikaz velike hale i puno ljudi povezanih s lancima na rukama...sad kolko je od toga istina,nemam pojma
skyline R34
11-10-2008, 00:22
evo samo da vam velim da sam na ovaj forum došao slucajno jer sam kopao po netu u nadi da nađem neke stvari o duhovima i prikazama na hr.jeziku.....vidim da istrazujete stvari u zatvorenim prostorima(kucama itd)..pa ma zanima jel bi netko od vas imao hrabrosti izaći u kakvu šumu ili bilo kakvu selendru gdje ljudi ima jako malo i svi su već u 22 sata u krevetu...znači u nekakav nepoznati i zabačeni dio gdje su npr.ubijeni neki ljudi za vrijeme rata
lizard_king
11-10-2008, 07:16
aiiii...
ja vas pratim već par dana i već imam neka mišljenja o pojedincima...
tako da me posebno živcira ovaj investigator i njegovi križevi...
al sam se strgo kad sam pročito ovo kaj je napisala/o helen...
mikroskop, mikser xD
skyline R34, imaš raspravu o maksimirskoj šumi, pa si to prelistaj...
jako zanimljivo... =)
nocturnal
11-10-2008, 14:19
Haha, jao kako ste mi smijesni... Haha... Zakon ste!!! (mikser=> hahaha)
P.S. Jedna napomena: ono sto na tetu pise: uredaji za otkivanje duhova i takve stvari- ti je marketinski trik, a ostale stvari iz kucne upotrebe koje se kao mogu koristiti za OTKRIVANJE... To nisu stvari za otkrivanje, vec za pobijanje teorije o duhovima. Naime, te stvari ocitavaju anomalije koje proizlaze iz normalnih svakodnevnih pojava. Znate da elektromotor moze proizveti duhove??? (rezonancija(brijanje, odnostno vibracija motora)- utjecaj na digitalac), dalekovod iznad kuce moze utjecati kod el. uredaja... itd...
Mikser.... Haha...
skyline R34
11-10-2008, 15:56
da samo kaj je ta suma usred grada a ne usred nicega...zato nije zanimljivo
alkemichar
11-10-2008, 17:10
jednoga dana ću otići tamo i vidjeti pa vam budem prenio dojmove.
Pozdrav narode, drago mi je da vas je zabavilo malo mog sarkazma. Hoće to mene, ali u biti sam vrlo prijateljski raspoložena prema svakom tko želi svratiti na ovaj mali forum i razgovarati o čemu god želi.
Ghosty je još mlad, ali pun volje - dajte mu vremena.
Nocturnal, slažem se, anomalije u mjerenjima pokazuju upravo to – anomalije. Mogu imati stotinu uzroka i duhovi su, jasno, na kraju te liste. U današnje doba nakrcano svakakvim uređajima i zračenjima nema više «čistih» podučja u kojima bi mogli isključiti djelovanje tehničkih izvora. Ja osobno sam uvijek više zainteresirana za iskustva ljudi nego mjerenja. Što se paranormalnog tiče, tu je živa osoba nenadmašan «uređaj».
Skyline R34, što se šumetina tiče, većina «gradskih» ljudi se uplaši prirode i u sred bijelog dana, a kamoli ne u mrakači i još ako krene priča o duhovima – panika. Nije dobra ideja otići u ozbiljnu prirodu nepripremljen, dakle, prvo malo hodanja s planinarskim društvom a onda eventualno duholov.
Kako ja živim u selendri :D gdje mrak pojede civilizaciju i u rano jutro prije sretneš lisicu nego susjeda, mogu reći da nisam osobito osjetljiva ali ne bi mi bilo svejedno otići na mjesto za koje znam da je bilo stratište. Dogodilo mi se da imam napade snažnih emocija na takvim mjestima, pa čak i da vidim neke stvari. Tvrdi skeptici bi rekli da sam osjetljiva i da mi se priviđalo, ali neke stvari su vidjeli i drugi pa teorija o ludosti ili fantaziji otpada.
Istraživanja na otvorenom su poprilično zajeb... stvar. Vlaga, magla, šuškanje, vjetar, šumske životinje.... teško da bi uočili nešto paranormalno.
lizard_king
11-10-2008, 19:42
heh... i ja sam još mlad i moram puuno toga naučiti o duhovima i sličnim stvarima... (sedamnaest mi je godina tek:p)
moja iskustva s paranormalnim se mogu svesti na par rečenica...
jednom kada sam ko klinac (oko 8-9god) lego spat čuo korake po sobi iako nikoga nije bilo... imao sam priliku trgnut se iz sna i vidjet čudnu izmaglicu u sredini sobe (a ko zna... pošto sam se tek probudio, možda su mi se okice i mašta poigrale:D), a par puta sam nakon smrti djeda i bake znao osjetit njihov miris u sobi (kako sam saznao zahvaljujući plemenitoj nam televiziji, to mogu biti pokojnici koi nas promatraju), iako mi se čini vrlo vjerojatnim da se to samo moja mašta malo poigrala...:)
hmm... bilo bi zanimljivo naletiti u nekoj šumetini na neku kućerinu poput one iz filma projekt: vještica iz blaira:eek:
Ah, vi mladi… šta vještica iz Blaira, ko’ da mi nemamo cijelu plejadu vještica od Baba Roge nadalje? I mene se može sresti ispred moje kuće na rubu šume pa da vidiš strahova :D
Nego za ozbiljno, to je baš lijepo i dirljivo kad se bake i djedovi jave. I ja ponekad mislim da se takve stvari događaju zato što nam nedostaju pa naš mozak generira nešto iz sjećanja (kao miris koji nam nedostaje) ali kad se meni dogodilo nešto slično uopće mi nije palo na pamet da bi moglo biti nestvarno. Bilo je i stvarno i lijepo i važno.
Nezgoda je u tome što ću se ja javljati budućim generacijama sa smradom duhanskog dima.
lizard_king
11-10-2008, 21:17
a da probaš okačit po sebi one mirisne boriće za automobile, pa se onda javljaš s mirisom lavande il čega već =P
a da probaš okačit po sebi one mirisne boriće za automobile, pa se onda javljaš s mirisom lavande il čega već =P
E jel ti to gledaš A Haunting?? Obožavam taj serijal :D
lizard_king
12-10-2008, 19:43
E jel ti to gledaš A Haunting?? Obožavam taj serijal :D
haha... pitam se kak si zaključio xD sigurno ne po mom potpisu =P
stvarno odličan serijal... odlično napravljeno... gledo sam ga na discoveryju prije, a sad sam si skino 4. sezonu, pa planiram i prve tri...
primjetih ja da i ti to gledaš, ali nisam ništa tio komentirat...
inaće, imam jedan upit za tebe c-ip... pročitah jedan tvoj post negdje gdje pišeš o turistima koi su svratili u neki hotel (onaj bez prozora i bla bla) koji nisu mogli naći kad su se vratili par godina kasnije... si to izvuko iz clarkove knjige (pošto sam ja tamo čitao o tome) ili si pak negdje drugdje to našao...
haha... pitam se kak si zaključio xD sigurno ne po mom potpisu =P
stvarno odličan serijal... odlično napravljeno... gledo sam ga na discoveryju prije, a sad sam si skino 4. sezonu, pa planiram i prve tri...
primjetih ja da i ti to gledaš, ali nisam ništa tio komentirat...
inaće, imam jedan upit za tebe c-ip... pročitah jedan tvoj post negdje gdje pišeš o turistima koi su svratili u neki hotel (onaj bez prozora i bla bla) koji nisu mogli naći kad su se vratili par godina kasnije... si to izvuko iz clarkove knjige (pošto sam ja tamo čitao o tome) ili si pak negdje drugdje to našao...
Imam ti ja sve 4 sezone. Izgleda da spremaju i petu! Jedva čekam! A što se tiče onih turista, točno piše o tome u Svijetu zagodnetnih slila ali piše i u nekim drugim knjigama. Moram pogledati u kojima (imam ih poprilično) pa ću ti moći točno reći :D
skyline R34
14-10-2008, 00:54
Istraživanja na otvorenom su poprilično zajeb... stvar. Vlaga, magla, šuškanje, vjetar, šumske životinje.... teško da bi uočili nešto paranormalno.
a jel bi bilo teško uočit nekaj paranormalnog ako ti velim da je na toj cesti kroz šumu ubijeno 6-7 ljudi u razmaku od par stotina metara
a jel bi bilo teško uočit nekaj paranormalnog ako ti velim da je na toj cesti kroz šumu ubijeno 6-7 ljudi u razmaku od par stotina metara
Da i u tom slučaju bi bilo teško osim ako ti se pred facom ne ukažu svi ti ubijeni ljudi!!!
skyline R34
15-10-2008, 23:49
Da i u tom slučaju bi bilo teško osim ako ti se pred facom ne ukažu svi ti ubijeni ljudi!!!
prolazio sam onuda autom i nisam baš ništa primjetio...mrtva tišina....čak sam izašao iz auta.jedino je malo zeznuto ako ugasiš svijetla na autu,tak da i ako ti se ukažu pred facom nećeš ih vidjeti....uvjeren sam da na Baniji po šumama ima svega,ali ne smiješ se micati s ceste jer je sve minirano
ja planiram iti u škrinjare u kuću strave,i odmah bi sve snimal....al malo me strah kad idem sam....pa tražim dobrovoljce da idu samnom...
Prvo veliki pozdrav zelim svima,ja sam ovdje nova! Danas sam trazila na netu o duhovima i naisla sam na ovaj forum.Zaista sam procitala jako zanimljivih stvari. Odlucila sam da i ja svoje iskustvo podjelim s vama. Vec jak dugo se zanimam za duhove,i uskoro cu da nabavim svu opremu kako bi zapocela svoje istrazivanje.Naime ro me je privuklo od kada sam dozivjela i ja nesto slicno.
Bila sam 8. razred osnovne skole,zivjela sam sa majkom, 2 brata i ocuhom ( roditelji razvedeni). Bili smo postanari. Kucu koju smo iznajmili bila je novogradnja,3 sprata. Na samom pocetku nista se cudno nije desavalo,sve dok jedan dan nisam ostala sama u kuci. Cula sam zvuk,kao da je neko lupao na spratu iznad mene.Medjutim 2 sprata iznad nema nikoga,spratovi cak nisu ni dovrseni.Popela sam se gore,vrata su bila zakljucana pa sam gledala kroz prozore,ali nicega nije bilo osim kanti sa krecom i stola.Mislila sam da mi se ucinilo i nisam tome davala nikakav znacaj,niti sam to kome spominjala ( zaboravila sam na to). Majka mi je znala otputovati na dan dva kod svoga oca,tako da sam s bracom ostajala sama.Jednu noc dosla mi je prijateljica i naravno nismo spavale nikako nego smo noc iskoristili za pricu i uobicajno zezanje.Gore se ponovo cula buka,ja se nisam prepala nego sam cak pocela zezati prijateljicu da imamo duha u kuci. Provjerile smo ima li koga,ali nista! Vratile smo se nazad u kucu i nastavile svojim poslom.Nekoliko dana poslije,mom bratu je bio rodjendan pa se to i proslavilo.Nakon gostiju sljedilo je raspremanje stola itd...! Navece je bio neki dobar film pa smo ga gledali svi skupa u dnevnom boravku.Medjutim ovaj put su se jasno culi koraci koji kao da trce po spratu.Ocuh je pozvao policiju i vlasnika kuce odmah da javi da je provalnik u kuci.Uzeo je zeljeznu stanglu i posao gore,svi smo bili uplaseni,medjutim gore nije opet bilo nikoga. Policija je dosla i obavila pretres ali nista nije ni dotaknuto.Zakljucili su da su to mogle biti macke,ali mi znamo sta smo culi. Kasno u noc su se ponovno culi koraci,ponovo smo provjerili sprat ali nista.Ujutro kad smo ustali,masa komsinica je dosla na vrata (kuca do kuce).Rekla nam je da je kuca izgradjena na starom groblju,koje je u ratu bilo unisteno od granata i evakuirano te da i oni cuju jako cudne zvukove skoro svake noci. Nakon 5 dana nasli smo novu kucu jer moji od straha nisu mogli da ostanu tamo,ali za mene strah nije postojao.
Drugi put (ali ovaj put jako lijep) je bilo kad mi je ubijen otac.Jako me je pogodilo to,bila sam u 5. mjesecu trudnoce,trebalo je da doceka svoje prvo unuce,ali nazalost desilo se to sto jeste. Moj maleni brat (10 god) je jako tesko to prihvatio.Nakon tih sokantnih vjesti spremila sam se sa muzem i otisla u njegov stan da budem tu uz brata i majku.Ujutro se brat probudio jako veseo i nasmijan i rekao nam je kako je sanjao tatu,te da mu je rekao da bude dobar i da ne zali za njim jer ima sestru(mene) i majku koja ce da se brine o njemu. Bilo mi je drago to cuti,ali to nije bilo sve. Kad sam se vratila kuci legla sam da se odmorim,zeljela sam biti sama.Zaklopila sam oci i cula sam ga. Mislila sam da sanjam. Ali moj otac je sjedio pored mene i govorio mi je da meni ostavlja duznost da se brinem o bratu, da majku cuvam, plakao je
glasno,plakala sam i ja.Milovao me po licu i rekao da me voli.Mislila sam svo vrijeme da sanjam,to je bio jako lijep san za mene,sve dok moj muz nije usao u sobu da me pita kako sam. Okrenula sam se,mog oca nije bilo. Tad sam shvatila da sam zaista bila sasvim budna i da je on stvarno bio pored mene.Mozda mi necete vjerovati sve ovo,ali sam zeljela da ovo podjelim s vama. I sad ga jako cesto znam sanjati i komunicirati s njim u snovima,kao da mi zeli nesto reci,kao da preko mene zeli da dovrsi ono nedovrseno.
Pozdrav svima. Pratim vas već duže vrijeme ali nisam sudjelovao u raspravama. Što se tiče kuće u Škrinjarima da li postoji mogućnosti da je vlasnik nehrvatske nacionalnosti pa su za vrijeme rata napustili kuću koja je opljačkana pa se krenule priče o duhovima???I je li stvarno se u bunaru utopila djevojčica pa je nisu mogli duže vremena naći???Bilo bi zanimljivo privjeriti sve informacije u vezi te kuće
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.