PDA

View Full Version : Religija i politika

Noah
20-03-2007, 09:56
Stvarno mi nisu jasni ovi popovi?!!! Pa, koja je njihova zadaća?
Da duhovno uzdižu emotivno posrnulog hrvata i ine nacionalnosti, ili pak da proklamiraju državnotvornu politiku s naglaskom na diktaturu. Takav dojam čovjek (vjernik ) stekne ulaskom u svaku drugu crkvu u Hrvata. Zadnja takva pojava državnog diktata viđena je u crkvi na zagrebačkom Jordanovcu.
Tip (pop) je doslovce "puka popola"!!!:eek:
Prilikom vjenčanja je uveo posebnu naknadu od 300 kn za čišćenje crkvenog kruga (oko same zgrade) od latica cvijeća ili riže kojom se obasipaju mladenci.
A da ne spomenem govore političkog sadržaja za vrijeme "mise"! Vrijeđanje i ponižavanje vjernika i djece. Itd.

I onda se čude kako od 85% vjernika u crkvu zalazi 1/3!!;)

mad max 04
22-03-2007, 13:28
nasao si bas izvrstan primjer,crkva na Jordanovcu....uz to je i veže privatni fakultet u crkvenom krugu gdje godina fakulteta dode 30000,00 Kn, bas su se prilagodili uvjetima u kojem zivimo nema sto......

Hrvoje
22-03-2007, 14:57
nasao si bas izvrstan primjer,crkva na Jordanovcu....uz to je i veže privatni fakultet u crkvenom krugu gdje godina fakulteta dode 30000,00 Kn, bas su se prilagodili uvjetima u kojem zivimo nema sto......

Crkva je oduvijek uzimala novce narodu. Ne znam zašto bi se sada to promijenilo? :confused:

Pa i oni trebaju od nečega živjeti. :rolleyes:

Noah
25-03-2007, 18:18
Jedan od najvećih bisera crkve u Hrvata je zamolba građana da doniraju plasične boce kako bi ista:mad: mogla završiti s obnovom katedrale u Zagrebu. Koja patka!!
Neki ljudi žive od skupljanja plastičnih boca, a cijena proizvoda u plastičnim bocama je ionako preskupa.
Ja kažem nedajmo im ni lipe!
Oni trebaju služiti narodu, a ne narod njima! LOPOVI!!:mad:

štrumf
11-04-2007, 18:01
Jedan od najvećih bisera crkve u Hrvata je zamolba građana da doniraju plasične boce kako bi ista:mad: mogla završiti s obnovom katedrale u Zagrebu. Koja patka!!
Neki ljudi žive od skupljanja plastičnih boca, a cijena proizvoda u plastičnim bocama je ionako preskupa.
Ja kažem nedajmo im ni lipe!
Oni trebaju služiti narodu, a ne narod njima! LOPOVI!!:mad:

Kakvo bogohuljenje!!! Tebi Noah nisu baš sve kockice na broju. Crkva daje utjehu i širi božju riječ milijunima ljudi. Pomaže siromašnima u cijelome svijetu, bori se za mir u svijetu. Isus je rekao: bože oprosti im, ne znaju što rade. To vrijedi i za tebe Noah ne znaš što pišeš.

Teško bogohuljenje! :mad:

Nina
12-04-2007, 08:13
Štrumf, ti pišeš o onom što bi crkva trebala biti i predstavljati...Problem je u tome da u praksi ljudi često dožive iskustva koja su kontra od toga kako bi trebalo biti.Ukoliko ti imaš ljepša iskustva-napiši-meni će bit drago....

Laganini
12-04-2007, 14:07
Crkva daje utjehu i širi božju riječ milijunima ljudi.

Čista trgovina, ali ilegalna: daje utjehu i lijepu riječ, a za to uzima novce - ali ne daje račun.
Konkretno, ali konkretno - crkva daje premalo. Od utjehe se ne živi, ali bi se moglo živjeti od silnih milijuna utrošenih na gradnju ogromnog broja crkvi izgrađenih po HR u zadnjih 15 godina.
Crkva više nije skromna, i to joj je prvi grijeh. A da o aferama tipa Brajša ne pričamo.

dharma
06-05-2007, 00:39
Eto,Brajšu oslobodili danas,bez komentara:rolleyes:
a što se tiče crkve zadnji put sam bila ljetos i sve bi bilo u redu da pop nije tjekom mise izvalio da bi radije otišao na koncert od Tompsona nego od Žaka Houndeka:confused: nisam mogla vjerovat svojim ušima,pa kakve veze to ima sa konjskim trkama:confused: Da nije dijete bilo samnom odmah bi izašla iz crkve,ovak sam se morala suzdržat.