PDA

View Full Version : Ionizator

Hrvoje
19-10-2006, 17:20
Zanima me kakva iskustva imate sa ionizatorima. Kako smo nedavno uzeli u Positivi ionizatore u prodaju jednog sam uzeo sebi doma, moram priznati da sam se preporodio. Zrak više nije ni sličan onome koji je bio prije. A dolaskom juga više nema one standardne nervoze, čak i glavobolje tu i tamo.
Kakva su vaša iskustva sa ionizatorom? Vjerujem da ih ima dobrih i loših.

zed
27-02-2008, 12:31
treba ih se prečesto čistiti, što je minus. brzo počnu zujati. ioni su zdrava stvar ali ozon u većoj koncentraciji može biti i štetan, a stvori se određeni statični sloj prevelike koncentracije u blizini uređaja, pa ga nije dobro držati uz mjesto sjedenja a pogotovo ne uz krevet. neki su intenzitetom emisije ok (recimo heaven fresh koji sam koristio), a neki su daleko podkapacitirani a da bi imali značajniji učinak

sve u svemu djeluje ok, ima neki pozitivni učinak, ali nije revolucija

Kirkland
08-05-2008, 09:38
XJ-2100 ima ugrađenu UV lampu, čiji je trajnost 10.000 sati rada a što nakon tih 10.000 sati, gdje kupiti novu lampu, nista ne pise o tome.
Hoce li uredaj uopce funkcionirati ako lampa pregori, kako cemo znati da je lampa pregorila???

Hrvoje
08-05-2008, 19:40
XJ-2100 ima ugrađenu UV lampu, čiji je trajnost 10.000 sati rada a što nakon tih 10.000 sati, gdje kupiti novu lampu, nista ne pise o tome.
Hoce li uredaj uopce funkcionirati ako lampa pregori, kako cemo znati da je lampa pregorila???

Kada lampa pregori onda više ne svijetli. Moći će se kupiti na mjestu gdje si kupio ionizator. Uređaj će i dalje raditi bez lampe, jer lampa nije nužna da bi ionizator radio. Svrha lampe je uništavanje virusa i bakterija u zraku.

Kirkland
09-05-2008, 10:58
Hvala na odgovoru.
Prijatelj i ja imamo u planu kupit dva ionizatora pa se malo svađamo koji je zgodniji. :)
Koliko je sigurno koristiti XJ-2100 u vozilu, mislim zbog velicine prostora i koncentracije ozona.
XJ-2000 ima HIGH i LOW nacina rada, ima li i XJ-2100 navedene nacine rada?
Koliko se sjecam, proizvodac na svojim stranicama tvrdi da u prostorima ispod 7 kvadrata XJ-2000 ne bi se smio koristiti u HIGH modu!

Hrvoje, koji uredaj ti imas?

Poz!

Hrvoje
09-05-2008, 14:57
Hvala na odgovoru.
Prijatelj i ja imamo u planu kupit dva ionizatora pa se malo svađamo koji je zgodniji. :)
Koliko je sigurno koristiti XJ-2100 u vozilu, mislim zbog velicine prostora i koncentracije ozona.
XJ-2000 ima HIGH i LOW nacina rada, ima li i XJ-2100 navedene nacine rada?
Koliko se sjecam, proizvodac na svojim stranicama tvrdi da u prostorima ispod 7 kvadrata XJ-2000 ne bi se smio koristiti u HIGH modu!

Hrvoje, koji uredaj ti imas?

Poz!

Imam tri. U autu imam treći koji je namijenjen za auto Xj-600 on izbacuje 100.000 negativnih iona na cm3 što je 10 puta manje od Xj-2000. Ipak auto ima stvarno malo kvadrata. Doma mi je Xj-2100 i radi 24 sata na dan, neprestano u high modu. Soba je otprilike 35 m2. Dobra stvar sviđa mi se. Količina ozona koju stvara ionizator je stvarno nezamjetna, bilo bi bolje da stvara više jer ozon čisti zrak. :)