PDA

View Full Version : Mala škola opsjednuća - dio II - Poltergeist

C-IP
04-11-2007, 13:54
Poltergeist je njemačka riječ i u slobodnom prijevodu znači „Bučni duh“
Izvješća o ovim duhovima datiraju još od antičkih vremena.
Njihovo djelovanje obično počinje udarcima, lupnjavom i pomicanjem namještaja. Nakon toga, njihova aktivnost jača i manifestira se glasovima, čak i potpunim aparicijama! Uzrokuju premještanje teških komada namještaja i nerijetko tresu krevet na kojem spavate. Poltergeiste mnogi smatraju najstrašnijom vrstom opsjednuća zbog njihove žestine i učestalosti. U većini slučajeva poltergeist je koncentriran na žensku osobu u pubertetu (iako ima i izuzetaka). Ovu vrstu posjednuća je u principu vrlo teško klasificirati jer je gotovo nemoguće pronaći dva ista slučaja. Najpoznatiji i odlično dokumentiran slučaj Poltergeista je onaj iz 1977. godine, poznat kao Enfield Poltergeist o kom je snimljen i odličan dokumentarac „Intervju sa Poltergeistom“ (ako nekog zanima, imam ga na dvd-u). Neke osobe u istom domaćinstvu su više ili manje pod utjecajem poltergeista jer se čini kako se on koncentrira na najlabilniju osobu. Aktivnosti uglavnom jenjavaju ako ta osoba nije u kući! Obično se radi o osobi koja je pod velikim stresom ili je emotivno nesređena. Ako se radi upravo o takvoj osobi, obično nakon što potraži liječničku pomoć, sve aktivnosti prestaju! Ako primjećujete djelovanje poltergeista u svojoj kući ali u vašoj obitelji nema pubertetlija, tada se uglavnom radi o nekoliko duhova koji su udružili snage kako bi bili snažniji i na taj način skrenuli pozornost na sebe. Ono što vi trebate učiniti je, pronaći moguće razloge njihovog bijesa, zašto su vezani baš uz vašu kuću (ispitajte povijest kuće i zemljišta na kojem se nalazi). Ako to saznate, obično nije problem pomoći duhovima da krenu dalje i oslobode se zemaljske veze a vas ostave na miru. Ako shvatite zašto je poltergeist bio u vašoj kući, znati ćete i kako ga spriječiti da se ponovo vrati. Znanje je vrlo važno kako bi se mogli zaštititi od eventualnih budućih napada!

Uskoro dio III - Inteligentna posjednuća

vale_n_tina
04-11-2007, 14:38
MISLIM DA JA IMAM POLTERGEISTA!!!! mislim na osnovu toga što je moja najmlađa sestra u pubertetu.

Gabrijel
09-04-2008, 18:35
Vaša mišljenja....

http://www.youtube.com/watch?v=eX9jgamUQxg

opsjednutost
http://www.youtube.com/watch?v=Hu-KDFUOhvk&feature=related

Najčešće rasprave na netu:
http://www.youtube.com/watch?v=deoJUBW9CI8&feature=related

Helen
09-04-2008, 19:45
Da, net je pun sličnog materijala, od nevještih prevara pa do jako zanimljivih snimaka.
Konkretno, smatram zanimljivim snimke poput one s poluprozirnim likom koji ide preko ceste, to se može vidjeti i golim okom ponekad. Ili magličaste anomalije (ektoplazme).
Teže prihvaćam snimke aktivnosti poltergeista, jer ih je lako lažirati a i ja osobno sam svjedočila srodnim događajima, ali oni su nekako teži za "hvatanje" nego li je to na nekim snimkama.
Ipak, ne želim ni za jednu snimku tvrditi da je lažirana, jer bi meni bilo grozno da objavim stvarnu snimku u dobroj namjeri a netko me optuži da je montirana.

Živa bića imaju energiju, ja vjerujem i dušu, i ne vidim zašto ta dimenzija našeg postojanja ne bi ponekad ostala zabilježena i na snimkama.