PDA

View Full Version : Kad netko ima sreće...

C-IP
14-04-2008, 07:57
Amerikanac John Slemp (52) iz Oregona preživio je pad u 60 metara dubok krater planine St. Helens južno od grada Seattlea. Snowmobilom, vozilom namijenjenim za vožnju po snijegu, popeo se na zapadni rub kratera. Sišao je s vozila i hodao po izbočini nad provalijom. Izbočina nije izdržala i Slemp je propao u krater. Nosio je zaštitnu kacigu, a i snijeg je vjerojatno ublažio njegov pad. Ozlijedio je samo nogu.

Helen
14-04-2008, 20:11
Slično onom peraču prozora koji je u New Yorku pao s 40-tog kata, zajedno s platformom za pranje prozora. Brat mu je, jasno, poginuo na mjestu, a on je preživio i zadnje što sam pročitala je da se dobro oporavlja. Pad od minimalno 80 metara, na asfalt. Teorija je da je platforma ublažila udarac, ali opet...

C-IP
14-04-2008, 20:20
A sjećate li se one stjuardese JAT-a koja je pala sa 10 000 metara i ostala živa? E to je sreća!

Helen
14-04-2008, 20:32
Aha, pa su ljudi nagađali da ju je "vjetar nosio" itd. Kad padaš s 10 km onda te vrag nosi i gotovo. Osim u njenom slučaju, koji koliko znam još nije objašnjen.

C-IP
19-04-2008, 20:53
Evo "pronašao" sam onu JAT-ovu sjuardesu

1972. godina

Stjuardesa Vesna Vulović pala je s visine od 10.000 metara kad je JAT-ov avion DC-9 eksplodirao u zraku iznad Čehoslovačke. Vesna, vezana za sjedalo, pala je na snijegom pokrivenu planinu, slomila obje noge, nekoliko kralješaka i lubanju, ali je preživjela i potpuno se oporavila.

Mlađim generacijama vjerojatno je manje poznato da svjetska rekorderka u 'disciplini' padanja s visine dolazi iz negdašnje Jugoslavije. Godine 1972. JAT-ova stjuardesa Vesna Vulović radila je na letu Kopenhagen-Zagreb. U trenutku kada se avion nalazio iznad Čehoslovačke eskplodirala je bomba ili nešto slično . Bilo, kako bilo, JAT-ova letjelica sruvala se sa više od deset tisuća metara, a od 29 putnika preživjela je samo mlada stjuardesa. Pretrpjela je teške ozljede glave i drugih dijelova tijela, te je neko vrijeme bila nepokretna od struka prema dolje. Srećom, oporavila se neočekivano dobro. U nedavnom intervjuu kazala je da se ne sjeća ničega od trenutka neposredno prije nesreće, kao ni mjesec dana koji su uslijedili.

AiReen24
19-04-2008, 21:10
ja ipak mislim da je onaj naš rekorder ...neznam kako se zove bio je na tvu više puta...pao iz aviona na sijeno,ispao iz autu u prometnoj taman prije je auto eksplodirao,dobio jack pot na lotu za rođendan...i puno toga ....

C-IP
19-04-2008, 21:12
ja ipak mislim da je onaj naš rekorder ...neznam kako se zove bio je na tvu više puta...pao iz aviona na sijeno,ispao iz autu u prometnoj taman prije je auto eksplodirao,dobio jack pot na lotu za rođendan...i puno toga ....

Al sa koliko metara je pao? :D

AiReen24
19-04-2008, 21:21
Al sa koliko metara je pao? :D

:D :D