View Full Version : mladost ili ludost?
AiReen24
17-04-2008, 12:15
imala sam neka čudna iskustva zadnje godine srednje i na faksu.neznam u koju kategoriju bi to svrstala uopće.u to sam vrijeme znala zapaliti joint,tako da više ni sama neznama jel to bilo to nekih supstanci ili što....inače kad bi se mi tako znali skupiti i pušiti to je bilo samo kreveljene i glupiranje...no kako je to bilo sve češće,nakon nekog vremena je prestalo biti smješno i tako smo počeli pričati o "dubljim" stvarima.napušeni naravno...počelo je od mene i frenda s kojim sam ja ulazila u te neke razgovore,duhovne,neznam kako bi ih drugačije nazvala...to je trajalo iz dana u dan,u serijama,sve dok nismo došli do te točke loma.odjednom je sve bilo tako jasno,kristalno čisto cijeli svijet i postojanje,kao da smo se na neki način "spojili" duhovno.kao da smo usli u neku drugo dimenziju...sjećam se da smo skupa zaključili da je bas riječ koja to opusuje bila "viša razina".kao neko vantjelesno iskustvo,meditacija,neznam kako bi to nazvala.inače nilo nas je 4 baš bliskih,2 frenda,frendica i ja.svi smo se zajedno znali tako naći kod nekog,no samo bi ja i on ušli u te neke rasprave dok nebi došli na tu "višu razinu".jednom su i ovo dvoje sjedili kraj nas u krugu i slušali o čemu mi to meljemo.nakon nekog vremena skužili smo da su se i oni "spojili" s nama,prvo on pa ona.to je bilo nešto prekrasno.inače nisam neki vjernik,ali sam tada po prvi put povjerovala u boga,mislim da smo ga svi tada osjetili,to je bila neka čista ljuvbav i mir.svi smo imali osjećaj kao da nam je duša izašla 10tak centimetara izvan okvira tijela...odlučili smo da više nećemo pušiti.par dana smo se ponašali čudno.pre mirno i spokojno,išli na misu(to se nije nikad prije dogodilo..)popodne smo igrali buće(za nepovjerovati).poslje toga se više nismo tako intezivno družili,mislim da je bilo iz straha od tog nečeg čudnog.
i onda neko vrijeme kasnije,na faksu,opet mi vrag nije dao mira.sredila ja lipo travice i složila monstruma od jointa.ja i cimerica smo bile same doma.to je trebalo biti za nas dok gledamo u tv.no ona se uhvatila nekog šivanja nemam pojma čega i ja to ljepo popušila sama.malo po malo počelo je djelovati i tako ja počela nešto razmišljati,pa sam otišla po rokovnik zapisati te svoje "pametne" ideje.sve dok u jednom trenu nisam stala i doživjela to "nešto".kao neko prosvjetljenje.imala sam osjećaj kao da me dotakao prst božji.ja sam mislila da komuniciram s bogom.tada sam počela mahnito pisati,velikim slovima,tako da su se stranice brzo trošile i okretale sve dok nisam ispisala cijeli rokovnik.znam da sam započela sa diječima"nešto je u meni" a dalje se ne sjećam,nešto u stilu ja sam kao neki božji glasnik....uglavnom za usrati se od straha...i onda sam počela držati propovjed svojoj cimi koja je na sreću dobro reagirala...pravila se da me sluša i razumi jer me se prepala...bila sam na granici ludila.....doslovno....tu istu večer sam obljepila taj rokovnik debelim slojem selotejpa,iz straha ,,,,tjedan dana sam ja morala samoj sebi govoriti nemoj poluditi,nemoj poluditi napušila si se...to je bila samo trava.....ali evo i nakon nekoliko godina poslje grči me nešto kad se toga sjetim....nemoram napominjati da me sada miljoni eura i prijetnje smrću nemogu natjerati na ja pomirišem travu...never again....
zanima me dali je neko imao kakvih sličnih iskustava,dali je to samo thc,ili je thc samo probio tu neku barijeru u glavi koju inače normali ne možemo dosegnuti...kao npr meditacija ili nešto slično....
Zanimljiva priča. S obzirom na to da nikada nisam konzumirao nišra jače od Loze ili šljive, ne mogu puno komentirati tvoj post. Ne znam kako droge djeluju na mozak i psihu iz prve ruke tako da nema smisla da naklapam nešto u stilu, možda se to dogodilo iz ovog ili onog razloga. Siguran sam da će beć netko od forumaša pružiti bolji odgovor.
Ni kod mene nema sličnog iskustva, ja sam izričito protiv droge. Mada smatram da mlade ljude ne treba proglašavati kriminalcima ako su zapalili koji joint. Ne vjerujem da to vodi u teške droge. U teške droge vode defekti u karakteru, tko je normalna osoba probat će travu i nastaviti svoj život. I nikom ništa.
Nemam baš visoko mišljenje o rezultatima dobivenim pod utjecajem bilo koje tvari. Mislim da pravo prosvjetljenje mora doći na čist um.
AiReen, da li si ikad poslije otvorila taj rokovnik i pročitala smireno što si tamo napisala?
alkemichar
17-04-2008, 19:01
Protiv droge sam, ali zato popit nešto odbro nikad ne odbijam. Mogu reći da je veoma zanimljivo. Ima sličnosti sa woodoo magijom jer i oni isto koriste neke opijate pri svojim obredima...
AiReen24
17-04-2008, 19:59
Ni kod mene nema sličnog iskustva, ja sam izričito protiv droge. Mada smatram da mlade ljude ne treba proglašavati kriminalcima ako su zapalili koji joint. Ne vjerujem da to vodi u teške droge. U teške droge vode defekti u karakteru, tko je normalna osoba probat će travu i nastaviti svoj život. I nikom ništa.
Nemam baš visoko mišljenje o rezultatima dobivenim pod utjecajem bilo koje tvari. Mislim da pravo prosvjetljenje mora doći na čist um.
AiReen, da li si ikad poslije otvorila taj rokovnik i pročitala smireno što si tamo napisala?
par mjeseci poslje sam ga bila otvorila,i onda opet zatvorila...sad je negdje zaljepljen u podrumu...od tada ga nisam čitala jer je to neka vrsta moje osobne pandorine kutije.dugo sam se morala uvjeravati da sam to sve umislila,i dan danas kad o tome razmišljam moram si to ponoviti...ja sam tada "zabrijala" da sam kao neki boji glasnik,prebolesno...i kao nas će se jos pojaviti,da širimo njegovu riječ....da sam ja tada imala milijon listova papira,sve bi ih ispisala....to je samo teklo iz mene...a takve ljude koji pričaju s bogom ima samo po ludnicama....ja stvarno nisam nikakav vjerski fanatik,vjerujem u njega ali nisam bas neka uzorna vjernica...neznam kad sam zadnji put bila na misi...
znam da je trava droga,ali isto koliko ja znam ljudi bas nebiju tako bolesne filmove i ne haluciniraju...pa mi zato nije jasno...čula sam da je neki znaju špricati sa jačim kemikalijama pa je mozda to bilo to....u svakom slučaju opako iskustvo koje nikom nebi poželila...ustvari ja mislim da se tada tu meni javio strah od boga kad sam "upoznala" njegovu veličinu.... bas bi volila naći neko slično iskustvo ili barem objašnjenje
par mjeseci poslje sam ga bila otvorila,i onda opet zatvorila...sad je negdje zaljepljen u podrumu...od tada ga nisam čitala jer je to neka vrsta moje osobne pandorine kutije.dugo sam se morala uvjeravati da sam to sve umislila,i dan danas kad o tome razmišljam moram si to ponoviti...ja sam tada "zabrijala" da sam kao neki boji glasnik,prebolesno...i kao nas će se jos pojaviti,da širimo njegovu riječ....da sam ja tada imala milijon listova papira,sve bi ih ispisala....to je samo teklo iz mene...a takve ljude koji pričaju s bogom ima samo po ludnicama....ja stvarno nisam nikakav vjerski fanatik,vjerujem u njega ali nisam bas neka uzorna vjernica...neznam kad sam zadnji put bila na misi...
znam da je trava droga,ali isto koliko ja znam ljudi bas nebiju tako bolesne filmove i ne haluciniraju...pa mi zato nije jasno...čula sam da je neki znaju špricati sa jačim kemikalijama pa je mozda to bilo to....u svakom slučaju opako iskustvo koje nikom nebi poželila...ustvari ja mislim da se tada tu meni javio strah od boga kad sam "upoznala" njegovu veličinu.... bas bi volila naći neko slično iskustvo ili barem objašnjenje
To što ne ideš na misu ne znači da si manja vjernica od nekog tko je svaki dan u crkvi! A što se ostalog tiče, ožda je droga smo potaknula nešto što je već duže vremena čekalo da iziđe iz tebe. Možeš li na barem u kratkim crtama reći što si upisala u taj rokovnik?
To što ne ideš na misu ne znači da si manja vjernica od nekog tko je svaki dan u crkvi! A što se ostalog tiče, ožda je droga smo potaknula nešto što je već duže vremena čekalo da iziđe iz tebe. Možeš li na barem u kratkim crtama reći što si upisala u taj rokovnik?
Tako je, vjera je u duši i ne mora imati veze s religijom.
Ja mislim da je moguće da ljudi imaju misiju na zemlji, ali eventualnom bogu (ili što god da jest u pitanju) sigurno ne trebaju opijati da bi obavijestio svoje glasnike.
Tako je, vjera je u duši i ne mora imati veze s religijom.
Ja mislim da je moguće da ljudi imaju misiju na zemlji, ali eventualnom bogu (ili što god da jest u pitanju) sigurno ne trebaju opijati da bi obavijestio svoje glasnike.
Slažem se s tobom. Nadam se da će nam AiReen otkriti dio svojih zapisa.
AiReen24
17-04-2008, 21:50
knjigicu još nisam spremna otvarati,a i tribalo bi ju naći..u glavi mi je ostala jedna rečenica"ja sam apostol i bit ću poznat".i to u muškom rodu.neznam točno sto je još pisalo ali mislim da je bilo nešto kao neki nagovještaj ili neznam što..sjećam se da mi je tada sve u sekundi bilo jasno, milijardu stvari mi je bilo u glavi,kao da mi mozak nije bio granica,neznam kako to opisati.kao da odjednom shvatite apsolutno sve.cijeli svemir imate na dlanu i znate kako funkcionira svaki njegov atom i zašto.kao da sam otvorila dušu i spojila ju sa svijetom i bogom,stopila se s tom energijom koja nas spaja.recimo da je bog more a mi kapi u njemu.i onda kap shvati da je dio mora.možda je glup primjer ali neznam bolji.moj je kao "zadatak" bio otvoriti ljudima oči da otkriju boga.tada mi se to sve činilo tako jednostavno,ali sad sama sebi to neznam objasniti.
Kad budeš spremna podjeli s nama to što si zapisala, stvarno je intrigantno.
Jedini način na koji ti mogu/možemo pomoći je da otvoriš rokovnik i napišeš što u njemu piše u suprotnom ti nemogu pomoći...
Jedini način na koji ti mogu/možemo pomoći je da otvoriš rokovnik i napišeš što u njemu piše u suprotnom ti nemogu pomoći...
Čekaj malo, ne idu te stvari po narudžbi. Ako i kad bude spremna. Uostalom, ne vjerujem da bilo tko od nas tu i može nešto razjasniti. Onaj tko je doživio iskustvo najbolje će ga znati i protumačiti.
AiReen24
19-04-2008, 21:20
ove dane sam baš i razmišljala o tome da ga otvorim...ove dane ću baš prokopat po podrumu da ga prvo nađem,a za dalje ćemo viditi....
ove dane sam baš i razmišljala o tome da ga otvorim...ove dane ću baš prokopat po podrumu da ga prvo nađem,a za dalje ćemo viditi....
Samo polako, imamo mi vremena. Bitno je ništa ne forsirati. I by the way, kloni se duvke kad ga budeš jednog dana otvorila :D
Čuj, možda je tekst koji si napisala vezan i uz neki past life, who knows... Istina je da mi ljudi razmišljamo u linearnom vremenu, ali kod takvih iskustava zapravo prošlost, sadašnjost i budućnost ne postoji i razni se likovi mogu ispreplesti...
a neznam, ali meni se njena priča čini kao klasićan primjer napušenosti...ovisi jeli trava dobra ili loša... mene isto baca na ovo ili ono.Nekada su to filozofska razmišljanja,uzvišeni razgovori, a nekada me jednostavno baci na spavanje. Ona to mora pročitati ,jer može biti da je zapravo napisala hrpu besmislica koje su joj se u tome stanju činile vauuuu., a možda i stvarno ima nesto u tome textu...bilo bi lipo kada bi napisala
Dobro došao Mornar! Mislim da se svi slažemo oko toga :)
seljankasaproplanka
15-07-2008, 15:43
malo me zaintrigirala tema....zanima me je li otvorila rokovnik...zašto je tema stala....
mislim da u svemu tome ima nečega, jer se često spominju opijati kod raznih ritualnih obreda....
ja sam se svojevremeno izbijala od trave...ali ništa...nisam previše razmišljasla...samo sam se opustila ...najčešće bi me slomila glad ili bol u trbuhu i vilici od smijanja....:(
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.