PDA

View Full Version : Klimatski uvjeti i čovječanstvo

C-IP
25-04-2008, 17:25
Na Zemlji je prije 70.000 godina živjelo samo 2000 ljudi, pokazala su istraživanja svjetskih paleontologa. Čovječanstvo je zbog ekstremnih klimatskih uvjeta bilo na rubu istrebljenja. Zbog velikh suša u istočnoj Africi stanovništvo se prije 135.000 do 90.000 godina podijelilo u male skupine koje su se neovisno razvijale. Ljudi su se počeli okupljati u veliku zajednicu tek prije 40.000 godina. Uslijedio je nagli procvat čovječanstva koje se nastanilo na druge kontinente. Krajem Kamenog doba razvio se moderan čovjek, složeni govorni jezik i apstraktno mišljenje.

C-IP
25-04-2008, 17:33
Meni je baš fascinantno kako smo se praktički preko noći razvili i krenuli u istraživanje svemira.

Helen
25-04-2008, 17:38
Meni je baš fascinantno kako smo se praktički preko noći razvili i krenuli u istraživanje svemira.

Taj "detalj" je i meni zanimljiv. Nekako mi vuče na inteligentni dizajn i intervenciju izvana, ali za to imamo temu da ja sad ovdje ne mudrujem.

A i zbunjuje me kako se ljudska vrsta razdvojila pa opet spojila. Da ne spominjem ljude u Australiji prije 35.000 godina. Kako? Ako su ovi bili ograničeni na Afriku do prije 50.000?

C-IP
25-04-2008, 17:40
Taj "detalj" je i meni zanimljiv. Nekako mi vuče na inteligentni dizajn i intervenciju izvana, ali za to imamo temu da ja sad ovdje ne mudrujem.

A i zbunjuje me kako se ljudska vrsta razdvojila pa opet spojila. Da ne spominjem ljude u Australiji prije 35.000 godina. Kako? Ako su ovi bili ograničeni na Afriku do prije 50.000?

Pa jednostavno, ryanair :D :D :D

Helen
25-04-2008, 17:48
Pa jednostavno, ryanair :D :D :D

Flintstones, we're the Flintstones...
Osobno mi se više sviđaju Gogsi.

Nije sasvim offtopic ako spomenem kako kreacionisti iz Kentucky-ja vjeruju da je Mojsije jahao dinosaure?