View Full Version : Oldnall Road
Naišla sam na ovaj (nepotpisani) članak:
Uvijek na istom mjestu na cesti Oldnall Road zadnjih nekoliko godina dogodio se niz prometnih nesreća, a oni koji su prolazeći tuda izvukli živu glavu tvrde da je za to zaslužna petogodišnja djevojčica.
Istražitelji paranormalnog pohrlili su u gradić Halesowen pokraj Birminghama nakon što se proširila priča da je duh djevojčice kriv za učestale prometne nesreće na jednom dijelu ceste.
Na cesti Oldnall Road noću se ukazuje malena djevojčica, obučena u viktorijansku odjeću, a ona je, kako tvrde očevidci, glavni krivac za brojne prometne nesreće koje se su posljednjih godina dogodile gotovo na istom mjestu.
Vođa skupine istraživača paranormalnog David Taylor kaže da do sada nije pronađeno nikakvo razumno objašnjenje.
"Mnogi od onih koji su vidjeli djevojčicu nisu doživjeli nesreću. Izbjegli su je za dlaku pokušavajući zaobići fantomsku djevojčicu. Vjerojatno je riječ o nekoj vrsti optičke iluzije'', rekao je Taylor, koji se može pohvaliti nizom uspješno riješenih naoko neobjašnjivih slučajeva.
Naišla sam na ovaj (nepotpisani) članak:
Uvijek na istom mjestu na cesti Oldnall Road zadnjih nekoliko godina dogodio se niz prometnih nesreća, a oni koji su prolazeći tuda izvukli živu glavu tvrde da je za to zaslužna petogodišnja djevojčica.
Istražitelji paranormalnog pohrlili su u gradić Halesowen pokraj Birminghama nakon što se proširila priča da je duh djevojčice kriv za učestale prometne nesreće na jednom dijelu ceste.
Na cesti Oldnall Road noću se ukazuje malena djevojčica, obučena u viktorijansku odjeću, a ona je, kako tvrde očevidci, glavni krivac za brojne prometne nesreće koje se su posljednjih godina dogodile gotovo na istom mjestu.
Vođa skupine istraživača paranormalnog David Taylor kaže da do sada nije pronađeno nikakvo razumno objašnjenje.
"Mnogi od onih koji su vidjeli djevojčicu nisu doživjeli nesreću. Izbjegli su je za dlaku pokušavajući zaobići fantomsku djevojčicu. Vjerojatno je riječ o nekoj vrsti optičke iluzije'', rekao je Taylor, koji se može pohvaliti nizom uspješno riješenih naoko neobjašnjivih slučajeva.
Optička iluzija ili rezidualno opsjednuće, nešto od toga je u pitanju. Po meni i većina fantomskih stopera spada u te dvije kategorije.
Optička iluzija ili rezidualno opsjednuće, nešto od toga je u pitanju. Po meni i većina fantomskih stopera spada u te dvije kategorije.
Dvije prilično jezaste kategorije :eek: Mada bi meni bilo laknulo da vidim dijete, samo na cesti usred noći i onda shvatim da je "duh". Puno manji problem od stvarnog, živog djeteta kojem se tko zna što dogodilo ako je na cesti, samo itd.
Sad kad je priča izašla u javnost bit će i više ljudi koji će vidjeti ili "vidjeti" ono što je opisano u medijima. Sugestija čuda radi.
Dvije prilično jezaste kategorije :eek: Mada bi meni bilo laknulo da vidim dijete, samo na cesti usred noći i onda shvatim da je "duh". Puno manji problem od stvarnog, živog djeteta kojem se tko zna što dogodilo ako je na cesti, samo itd.
Sad kad je priča izašla u javnost bit će i više ljudi koji će vidjeti ili "vidjeti" ono što je opisano u medijima. Sugestija čuda radi.
Da i onda će nakon nekog vremena netko "dokazati" da se tamo ništa ne događa i cijela stvar će pasti u zaborav dok se ponovo ne pojavi netko sa fotografijom, audio ili video zapisom i ponovo ne pokrene cijelu priču. tako to obično biva.
seljankasaproplanka
07-07-2008, 09:41
zanimljiva tema, pogotovo jer sam i sama čula za dva slučaja..jedan u tunelu učka, a drugi sa istarske strane tunela učka...prvi slučaj govori da se u tunelu pojavljuje dijevojčica i svi koji je vide,. dožive prometnu...pokazuje se u svako doba dana...ljudi kažu da je jedna curica poginula u tom tunelu i da bi to mogao biti njen duh...
drugi slučaj govori o curi koja stopira i moli ljude da je povezu doma u Rijeku...cura sve ispriča i gdje živi i sa kim, kaže adresu...ali kada se auto počne približavati njenoj kući ona jednostavno ispari iz auta..nestane...bilo je par ljudi koji su otišli do te njene kuće .Vrata bi im otvorio jedan od njenih roditelja i rekli bi da je to njihova kćer, ali da je ona poginula prije par godina, i da im često dolaze lljudi na vrata sa tom pričom- povezuje, save im ispriča, a kad se približi kući,jednostavno nestane...
Da, takvih priča ima iz svih krajeva svijeta. Čini se da ih sve kulture imaju, i to još od vremena konjskih zaprega.
seljankasaproplanka
08-07-2008, 08:16
istina ima tih priča ko salate...neke siu jako slične...
osobno vjerujem da su neke od njih istinite. mislim da ti duhovi pokojnika žele nešto poručiti...nisu mirni...
i sama u zadnje vrijeme često osijećam da netko s "one strane " ima poruku za mene...ali ja ne shvaćam kako da ju primim...ne znam na koji način kanalizirati...ne znam ni koga pitati, kome se obratiti...izjeda me to...stoga, mislim da shvaćam i njih...ne žele oni zlo nikom, oni samo žele riješiti neke nedovršene stvari...
istina ima tih priča ko salate...neke siu jako slične...
osobno vjerujem da su neke od njih istinite. mislim da ti duhovi pokojnika žele nešto poručiti...nisu mirni...
i sama u zadnje vrijeme često osijećam da netko s "one strane " ima poruku za mene...ali ja ne shvaćam kako da ju primim...ne znam na koji način kanalizirati...ne znam ni koga pitati, kome se obratiti...izjeda me to...stoga, mislim da shvaćam i njih...ne žele oni zlo nikom, oni samo žele riješiti neke nedovršene stvari...
Sigurno ima i mišljenja različitih od mojeg, ali evo - ja mislim da takve stvari ne treba previše "gurati". One se dogode kad treba. Ti si otvorena prema ideji komunikacije s onostranim i to je, mislim, dovoljno.
No, tko želi pokušati namjerno uspostaviti kontakt može početi sa snovima kao sigurnom metodom. Zašto gnjaviti duhove sa prizivanjem (a odazvati se može bilo kakav majmun od entiteta umjesto prizivanog) kad kroz snove možemo dobiti i više informacija, a na nježniji, kulturniji način.
seljankasaproplanka
09-07-2008, 07:40
zamisli ti slučajnosti...ja sam sinoć tražila da mi se neke stvari objasne kroz san...i sad dođem tu i ti mi isto savjetuješ snove...
...i da..objasnilo mi se kroz san...u stvari kroz noćnu moru...slomilo me je emocionalno...užasno sam tužna...ali sama sam to tražila...
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.