View Full Version : Dali me neko"promatra"?
Kad sam sam u kući,sa sestrom,ili sam imam osječaj kao da me neko promatra,osječam čudne mirise po kući koji brzo i nestanu,nekoliko puta sam vidio sjene kako se kreču po stolu,i za 3-4 sekunde nestanu,kada legnem da zaspim imam osječaj kao da me neko promatra.
I jednom prilikom sam čuo nekako čudne zvukove na polju(inače živim na 6 spratu)
HELP!!!
Prvo i osnovno, ne daj da te takav osjećaj uznemiri. Čak ako se i radi o nečemu paranormalnom.
Postoji mogućnost da ti se jednostavno čini da te netko promatra. To nije ništa neobično, mi ljudi smo skloni (ne samo ljudi, i većina životinja) nagonski "skenirati" okolinu da bismo provjerili ima li oko nas neprijatelja ili lovine. Pri tome se i te kako dogodi da vidimo ili osjetimo nešto čega nema.
Ako si siguran da to nije to, nego te netko stvarno gleda; ako si siguran da mirisi nisu "doplovili" iz tuđeg stana; ako si siguran da se sjene ne daju objasniti uobičajenom refleksijom - tad se radi o paranormalnoj manifestaciji.
Možda kakav dušić, možda projekcije tvog vlastitog uma, tko zna. Uvijek se sjeti da ovaj svijet pripada nama, živima, i da ti nitko s "druge strane" ne može ništa.
Obično je dovoljno ignorirati takve manifestacije, a ako želiš da nestanu brže onda treba glasno i odlučno reći: "Ovo je moj stan, pusti me na miru!"
Eto, jel' bilo helpful?
Prvo i osnovno, ne daj da te takav osjećaj uznemiri. Čak ako se i radi o nečemu paranormalnom.
Postoji mogućnost da ti se jednostavno čini da te netko promatra. To nije ništa neobično, mi ljudi smo skloni (ne samo ljudi, i većina životinja) nagonski "skenirati" okolinu da bismo provjerili ima li oko nas neprijatelja ili lovine. Pri tome se i te kako dogodi da vidimo ili osjetimo nešto čega nema.
Ako si siguran da to nije to, nego te netko stvarno gleda; ako si siguran da mirisi nisu "doplovili" iz tuđeg stana; ako si siguran da se sjene ne daju objasniti uobičajenom refleksijom - tad se radi o paranormalnoj manifestaciji.
Možda kakav dušić, možda projekcije tvog vlastitog uma, tko zna. Uvijek se sjeti da ovaj svijet pripada nama, živima, i da ti nitko s "druge strane" ne može ništa.
Obično je dovoljno ignorirati takve manifestacije, a ako želiš da nestanu brže onda treba glasno i odlučno reći: "Ovo je moj stan, pusti me na miru!"
Eto, jel' bilo helpful?
prvo da odgovorim na te sjene itd:
sjene vidim jasno,i sigurno mi se nije pričinilo da je to sjena,e sad,svi prozori budu zatvoreni,ali opet osječam neki miris,koji kao što sam gore naveo ubrzo i nestane.
Još da kažem,da mi se više puta desilo da mi se TV sam ugasi,ponekad ostane ugašen dok ga ja ne upalim,a ponekad se sam zna upaliti.
I hvala na ovom odgovoru,čitao sam te"fazone"kako otkriti dali ima duhova u kući-stanuafro
Sve u svemu,hvala:D
Kako opisuješ, sve više zvuči kao paranormalna manifestacija. Ne mora nužno biti duh, ponekad smo mi sami tj. naš um, u stanju proizvesti nevjerovatne stvari. Osim toga, relativno često su takve manifestacije vidljivije onima kojih ih očekuju, ili su za njih zainteresirani.
Imaš li ideju o kome ili čemu se radi? Na primjer, kad nas žive "posjete" preci ili prijatelji obično točno znamo tko je "navratio". Ili možda mjesto na kojem je sagrađena zgrada ima zanimljivu povijest?
Kako opisuješ, sve više zvuči kao paranormalna manifestacija. Ne mora nužno biti duh, ponekad smo mi sami tj. naš um, u stanju proizvesti nevjerovatne stvari. Osim toga, relativno često su takve manifestacije vidljivije onima kojih ih očekuju, ili su za njih zainteresirani.
Imaš li ideju o kome ili čemu se radi? Na primjer, kad nas žive "posjete" preci ili prijatelji obično točno znamo tko je "navratio". Ili možda mjesto na kojem je sagrađena zgrada ima zanimljivu povijest?
Nemam pojma o čemu se radi,sve mi je to nekako čudno,i odjednom mi se to počelo događati,prije nisam ni vjerovao u duhove,ali kako vrijeme odmiče sve sam više sigurniji u to da oni zaista postoje
ghost.investigator
26-07-2008, 14:36
Bok Keno, naravno da duhovi postoje, ima previse dokaza i slika o tome...al necemo sad o tom...
Dal si mozda kupio neku stvar od neznanca nedavno (npr. prodavanje stvari u dvoristu), jer te stvari mogu bit uklete...
Da objasnim, duhovi se mogu prikvaciti za kucu, pa cak i za najmanji komadic predmeta, sve ovisi...ako si nesto kupio nedavno pls javi...
Ako si 100 % siguran da se duh prikvacio za tvoj dom ili cak tebe, reci mi...
Bok Keno, naravno da duhovi postoje, ima previse dokaza i slika o tome...al necemo sad o tom...
Dal si mozda kupio neku stvar od neznanca nedavno (npr. prodavanje stvari u dvoristu), jer te stvari mogu bit uklete...
Da objasnim, duhovi se mogu prikvaciti za kucu, pa cak i za najmanji komadic predmeta, sve ovisi...ako si nesto kupio nedavno pls javi...
Ako si 100 % siguran da se duh prikvacio za tvoj dom ili cak tebe, reci mi...
što se tiče predmeta,nisam ništa kupovao(odavno)od nekog neznanca
a što se tog prikvaćenja tiče,jučer mi je moja sestra rekla da je vidjela nekog u hodniku,da je to bilo sivo,i imalo čudan oblik,sličan oblik čovjeka,ali ne baš kao čovjek,ne baš tačno taj oblik čovjeka:eek:
i moja mama mi je rekla da ponekad viđa sjene po kući,sad jel to šta paranormalno,ili nam se jednostavno pričinjava,stvarno neznam
ghost.investigator
29-07-2008, 22:02
Po 135765 put vec :D , opet ponavljam ovo :D
Postavi krizeve po kuci, na tim mjetima gjde ih vidite ...
Meni je pomoglo, tebi ce isto...valjda...:)
Po 135765 put vec :D , opet ponavljam ovo :D
Postavi krizeve po kuci, na tim mjetima gjde ih vidite ...
Meni je pomoglo, tebi ce isto...valjda...:)
Mali, hodi pročitaj što sam napisala pod Ukletim kućama i začepi više s tim križevima, bog te u šumu okrenuo.
Nisu svi ljudi religiozni, niti su iste religije. Križevi rade ako si apsolutno uvjereni kršćanin, jer se radi o buđenju vlastite energije putem primjene religijskog simbola. Ateistu, budistu ili kanuistu križ ne mora značiti ništa.
Ako već hoćeš dijeliti savjete, onda reci ovako: Postavi po kući simbole svoje religije.
A ja opet kažem, nisu to vampiri da bi bježali od križeva!!!
A ja opet kažem, nisu to vampiri da bi bježali od križeva!!!
I to, da, itekako da.
Zašto bi pokojni kršćanin bježao od križa kad mu je to valjda najdraži simbol? Duh "druge vjere" pak, nije za života izgradio značenje i time dao moć križu, pa ga isti neće impresionirati.
Religijski simboli prije svega daju pripadniku religije dodatno samopouzdanje tipa: Nisam sam, samnom je i moj bog! I to je potpuno legitimna tehnika ali nije primjenljiva na ljude koji ne vjeruju bezuvjetno u dotični simbol.
I to, da, itekako da.
Zašto bi pokojni kršćanin bježao od križa kad mu je to valjda najdraži simbol? Duh "druge vjere" pak, nije za života izgradio značenje i time dao moć križu, pa ga isti neće impresionirati.
Religijski simboli prije svega daju pripadniku religije dodatno samopouzdanje tipa: Nisam sam, samnom je i moj bog! I to je potpuno legitimna tehnika ali nije primjenljiva na ljude koji ne vjeruju bezuvjetno u dotični simbol.
Točno! Baš smo nedavno vodili jednu online raspravu o tome moraju li ili trebaju li istraživači paranormalnog biti i vjernici. Stvar je vrlo jasna. Naravno da ne!!! Da bih istraživao paranormalno ne moram biti vjernik. Vjera je uvijek dobro pokriće samozvanim istjerivačima! Što su uopće istjerivači duhova? Kategorija koja ne postoji. Helen je o tome baš nedavno nešto napisala. Tko bilo kome daje za pravo da nekog istjeruje??! Kada netko kaže da je istjerivač duhova, taj apsolutno nema pojma o čemu priča. Postoje ljudi s određenim darom kojeg koriste kako bi pomogli duhovima koji su zaglavili iz nekog razloga u ovoj dimenziji da pronađu put i odu tamo gdje bi trebali biti (ma gdje god to bilo) a između toga i istjerivanja je oooogromna razlika! Dakle da ne brkamo više. Ako se radi o demonskom biću ili jednostavno nečemu što nikada nije imalo ljudski oblik i hodalo zemljom a k tome je još i zlo, o da, tada to nešto i tekako trebamo istjerati na sve moguće načine. Kako? Nemam pojma. Vjerom, molitvom, magovima, wiccama, popovima, hođama, nije ni bitno. Ali prije nego nas uhvati euforija i počmemo trčati uokolo s križevima i kolcima, uključimo glas razuma, krenimo kao skeptici jer jedino kao skeptik čovjek može istraživati paranormalno.
Tako je!!!
Tko misli da nije, molila bih lijepo jasne argumente. "Pisalo na plotu" se ne računa.
ghost.investigator
31-07-2008, 14:26
krizevi ih nece otjerat, nego ce ti bog pomoci, a krizevi su "znak za pomoc" neznam kako bih to objasnio, ali ako uistinu vjerujes u boga, pomoci ce ti...ako ne, onda ne znam...
ali c-ip kako ces ih otjerat ako nisi vjernik? tu nema strucnjaka u hrvatskoj za to...
krizevi ih nece otjerat, nego ce ti bog pomoci, a krizevi su "znak za pomoc" neznam kako bih to objasnio, ali ako uistinu vjerujes u boga, pomoci ce ti...ako ne, onda ne znam...
ali c-ip kako ces ih otjerat ako nisi vjernik? tu nema strucnjaka u hrvatskoj za to...
Ghost Investigator da pojasnimo jednu stvar, zašto bih ja istjerivao duhove??? Ja istražujem paranormalno što apsolutno nema nikakve veze sa istjerivanjem duhova!!! Paranormalno je širok pojam i ne odnosi se isključivo na duhove. Al vratimo se istjerivanju, neki dan sam napisao u jednom postu da "istjerivanje" uopće ne doživljavam! Duhove se ne istjeruje već im se pomogne da odu tamo gdje bi trebali biti (ne znam gdje je to) a to rade ljudi koji za to imaju dar bez obzira jesu li vjernici ili nisu. Na kraju krajeva, kakve veze imaju vjera i religija sa istraživanjem paranormalnog???
Postoji ogromna razlika između vjere i religije. Vjera može otvoriti mnoga vrata a religija ih uvijek zatvara, u strahu od propuha spoznaje.
Vjera je u biti osjećaj smisla u postojanju, dok je religija sistematizacija propisa za ljudsko ponašanje i komunikaciju s bogom/bogovima.
Zato se vjera manifestira kao dobra volja, a religija kao prisila.
Iz vjere spontano proizlazi dobra volja, a ona ima stvarnu, dokazivu moć.
Znam da si premlad da bi ti ovakvo razmišljanje bilo privlačno, ti bi želio okolo mahati križevima i istjerivati duhove - i to je za sad OK. Ali učini sebi uslugu i pokušaj ipak razmisliti o ovom što sam rekla.
Ne zato što bih ja tako htjela, nego zato što imaš vlastitu pamet koja može više od pukog ponavljanja tuđih mišljenja.
ghost.investigator
01-08-2008, 20:43
Ima, naravno onih koji imaju dara za to, ali misim da ne u hrvatskoj...
Vjera ili religija nema veze sa istrazivanjem paranormalnog, ali za istjerivanje ipak ima nesto...
Znam da sam mlad i neiskusan sto se tice religije i vjere, ali ne volim bas razgovarati o tome, i NEZNAM...
Ima, naravno onih koji imaju dara za to, ali misim da ne u hrvatskoj...
Vjera ili religija nema veze sa istrazivanjem paranormalnog, ali za istjerivanje ipak ima nesto...
Znam da sam mlad i neiskusan sto se tice religije i vjere, ali ne volim bas razgovarati o tome, i NEZNAM...
Na žalost ne razumijem tvoje razloge. Ne želiš razgovarati a objavljuješ postove na forumu. Poprilično kontradiktorno. Nitko te na ništa ne tjera. I da, u HR ima darovitih ljudi koji imaju iskustva, ne sa ISTJERIVANJEM (mrzim taj termin) već u pomaganju duhovima do odu tamo gdje bi trebali biti.
ghost.investigator
02-08-2008, 12:56
Na žalost ne razumijem tvoje razloge. Ne želiš razgovarati a objavljuješ postove na forumu. Poprilično kontradiktorno. Nitko te na ništa ne tjera. I da, u HR ima darovitih ljudi koji imaju iskustva, ne sa ISTJERIVANJEM (mrzim taj termin) već u pomaganju duhovima do odu tamo gdje bi trebali biti.
Kako ti znas to ? :confused:
Kako ti znas to ? :confused:
Vrlo jednostavno. Bavim se istraživanjem paranormalnog dugi niz godina i normalno je da upoznaješ ljude koji imaju slične afinitete. Stvar je u principu jednostavna, ovo nije amerika i ljudi nemaju potrebu reklamirati se na sva zvona kako to čine vani a vjerujem da i sam znaš da u našoj zemlji, na žalost, ljudi još uvijek imaju predrasude i vole se izrugivati sa svim i svačim pa je to još jedan od razloga zašto se ljudi drže povučeno. A kad pogledaš, stvari se tako poslože da onaj tko pomoć treba, gotovo uvijek je i nađe.
ghost.investigator
02-08-2008, 15:59
Btw, jesi istrazio maksimirsku sumu?
Btw, jesi istrazio maksimirsku sumu?
Nisam još, ne stignem od posla ali ima par mjesta koja želim prije toga provjeriti. Inače dosta je teško istraživati na otvorenom prostoru jer ima milijun stvari koje mogu kontaminirati nalaze.
ghost.investigator
02-08-2008, 16:21
Koja mjesta bi htio istraziti?
Jel jedno od tih mjesta "kuca strave" na kneziji ?
Koja mjesta bi htio istraziti?
Jel jedno od tih mjesta "kuca strave" na kneziji ?
Nije, ni ne znam za tu kuću, ima par lokacija u blizini Zagreba koje želim obići i svakako ponovo otići u dvorac Bosiljevo.
ghost.investigator
03-08-2008, 13:16
Nije, ni ne znam za tu kuću, ima par lokacija u blizini Zagreba koje želim obići i svakako ponovo otići u dvorac Bosiljevo.
Gdje je dvorac Bosiljevo ?
Gdje je dvorac Bosiljevo ?
U Bosiljev, blizu Karlovca.
Mali, hodi pročitaj što sam napisala pod Ukletim kućama i začepi više s tim križevima, bog te u šumu okrenuo.
Nisu svi ljudi religiozni, niti su iste religije. Križevi rade ako si apsolutno uvjereni kršćanin, jer se radi o buđenju vlastite energije putem primjene religijskog simbola. Ateistu, budistu ili kanuistu križ ne mora značiti ništa.
Ako već hoćeš dijeliti savjete, onda reci ovako: Postavi po kući simbole svoje religije.
ovaj lik je musliman, mislim..
Nema to veze tko je što, može biti i šaman iz Papue Nove Gvineje, postoje univerzalni savjeti koji vrijede za sve ljude i savjeti koji vrijede za pripadnike određene religije.
Kad netko tvrdi da je križ sigurno sredstvo za rastjerivanje paranormalnih pojava a pri tom ne definira kome (kršćanima) onda - bio svjestan toga ili ne - propagira svoju religiju. A to ovdje nije tema.
Evo primjera: budist će protiv nepoželjnih duhova oko kuće izvjesiti trakice sa ispisanim svetim tekstovima. Hoće li taj recept raditi kod kršćanina, ovisi da li on istovremeno može vjerovati u temelje svoje i budističke religije.
Nije greška dati savjet u skladu sa svojom religijom, greška je tvrditi da je to jedina mogućnost. Nije nepristojno objasniti svoje religijske stavove, nepristojno je naturati ih drugima.
ghost.investigator
10-08-2008, 23:38
mislis krivo...
a za helen, pretpostavljao sam da je lik krscanin...
mislis krivo...
a za helen, pretpostavljao sam da je lik krscanin...
"Lik" ima svoje ime, tema nije religija.
Ako ćemo raspravljati o religijskim aspektima paranormalnog možemo otvoriti temu pod "Religijom", ovako se ponavljamo i to na krivom mjestu.
Razlaz.
vBulletin® v3.8.0, Copyright ©2000-2010, Jelsoft Enterprises Ltd.