PDA

View Full Version : Apsolutni hit

Hrvoje
19-10-2006, 15:54
Osim knjiga beletristike apsolutni hit su knjige Roberta T. Kiyosakija jedna od poznatijih je "Bogat otac, siromašan otac".

Izašlo je nekoliko njegovih knjiga kod nas. Vrlo su čitane ne samo kod nas nego i u cijelome svijetu.

Knjige opisuju na jedan simpatičan, moglo bi se reći i smiješan način financijsku inteligenciju. Ne radi se o tome kako se obogatiti u mjesec dana i slične stvari, nego kako na jednostavan način promijeniti malo život i postići financijsku slobodu. Što je po autorovom vrlo skromnom razmišljanju mjereno u vremenu ne u novcu.

Glavno pitanje koje postavlja je ako prestanete danas raditi, koliko dugo ćete moći financijski izdržati? :rolleyes:

Nina
12-11-2006, 21:50
Osim knjiga beletristike apsolutni hit su knjige Roberta T. Kiyosakija jedna od poznatijih je "Bogat otac, siromašan otac".

Izašlo je nekoliko njegovih knjiga kod nas. Vrlo su čitane ne samo kod nas nego i u cijelome svijetu.

Knjige opisuju na jedan simpatičan, moglo bi se reći i smiješan način financijsku inteligenciju. Ne radi se o tome kako se obogatiti u mjesec dana i slične stvari, nego kako na jednostavan način promijeniti malo život i postići financijsku slobodu. Što je po autorovom vrlo skromnom razmišljanju mjereno u vremenu ne u novcu.

Glavno pitanje koje postavlja je ako prestanete danas raditi, koliko dugo ćete moći financijski izdržati? :rolleyes:

Da, to je definitivno pitanje koje kad si postavimo 95% ljudi ne bi bilo zadovoljno odgovorom. Kiyosaki je čudo! Pročitavši samo jednu od knjiga s kojima je stekao popularnost, Kvadrant protoka gotovog novca, Bogato dijete siromašno dijete,Bogat otac siromašan otac...mi "obični" ljudi, znači bez neke financijske pismenosti imamo mogućnost biranja novih smjerova i kreiranja svoje financijske budućnosti.
Kroz sve knjige se provlači opisivanje razlike između zaposlenika,samozaposlenika,vlasnika vlastitih biznisa i investitora. Koje nas navike i jednostavna saznanja mogu dovesti iz kvadranta zaposlenika u kavadrant vlasnika privatnog biznisa...Tj opciju dovoljno vremena i dovoljno novca, jedno bez drugog nije cjelina.
I eto Hrvoje, Kiyosakijeve knjige objašnjavaju (zato me i vesele)kako postavit finan. konstrukciju tako da, jedan dan nakon prestanka rada jedan oblik trajnih prihoda nastavlja pristizat. Naravno da nije preko noći ali sjajno je to da nam je baš svima pružena ta mogućnost.

Maksimama
13-11-2006, 21:14
Priključujem se pohvalama Kyosakiju. Čitala nekoliko njegovih knjiga (dvije točnije: Bogat otac..., Bogato dijete...). Knjige su odlične, savjeti su mu praktični i realni ALI malo je to ipak drugačije u lijepoj našoj!:( Puno se više mora raditi, puno više truda uložiti da bi se došlo skoro na isto.
Ali poruka mu je jasna i univerzalna: Neće te škola naučiti kako biti bogat, a niti ti ona garantira bogatstvo. Radi puno danas (i još neko vrijeme) da bi poslije mogao uživati u tome!:)

Nina
13-11-2006, 21:19
Da,da slažem se da je kod nas malo teže...

Maksimama
13-11-2006, 21:29
Ali možda je kasnije zato i slađe...:cool:
Budem vam rekla kad se obogatimo! Moj mužek je krenuo stopama big Kyosakia!:D

Nina
14-11-2006, 08:57
Ali možda je kasnije zato i slađe...:cool:
Budem vam rekla kad se obogatimo! Moj mužek je krenuo stopama big Kyosakia!:D

Bome će moj onda morat ponovo čitat:D, hehehe...

Hrvoje
16-02-2007, 18:46
Izašla je nova knjiga na hrvatskom od Roberta T. Kiyosakia.

Zove se: "Prije nego što date otkaz". Nisam je još pročitao, ali definitivno je u planu. Sam naslov govori o ćemu se radi. Siguran sam da je to još jedna fenomenalna knjiga koja može pomoći ljudima u ovako teškoj situaciji u kojoj se svi nalazimo.

Noah
23-02-2007, 10:03
Moram priznat da knjiga ima interesantan naslov. Međutim, mentalni sklop društva i njegovi uvjeti tjeraju čovjeka da se drugačije postavi. Naime, ovo društvo (hrvatsko) još je uvijek previše potrošački ustrojeno. A najbolji pokazatelji su krediti u bankama i opći dug države koji nemilosrdno rastu.

ZAKAJ BI SUSED IMAL BOLJI AUTO, BOLJU KUĆU I BOLJU LJUBAVNICU NEGO JA!!???

Mislim da posao investiranja u Hrvatskoj nije još razvijen na koristan i transparentan način. Danas se može investirati ili u državu ili u kriminalce. Jedna i druga opcija zvuči pogubno.

No, takva situacija me neće otjerati od nove knjige T. Kiyosakia.

Hrvoje
24-02-2007, 07:58
Moram priznat da knjiga ima interesantan naslov. Međutim, mentalni sklop društva i njegovi uvjeti tjeraju čovjeka da se drugačije postavi. Naime, ovo društvo (hrvatsko) još je uvijek previše potrošački ustrojeno. A najbolji pokazatelji su krediti u bankama i opći dug države koji nemilosrdno rastu.

ZAKAJ BI SUSED IMAL BOLJI AUTO, BOLJU KUĆU I BOLJU LJUBAVNICU NEGO JA!!???

Mislim da posao investiranja u Hrvatskoj nije još razvijen na koristan i transparentan način. Danas se može investirati ili u državu ili u kriminalce. Jedna i druga opcija zvuči pogubno.

No, takva situacija me neće otjerati od nove knjige T. Kiyosakia.

Nije nužno investirati u naše firme ili u vrijednosne papire koje izdaje država. Može se investirati u puno drugih i stranih firmi, banaka, nekretnine, itd. Činjenica je da je svatko odgovran za svoju sudbinu, samo ljudi to ne razumiju ili ne žele priznati pa krive sve oko sebe za to što nemaju novaca.

Svatko može pročitati knjige Kiyosakia ili nekjog sličnog njemu i pokrenuti se. Budućnost svakog ovisi o onome što radi danas,, jer se rezultat toga vidi tek sutra ili za nekoliko godina. Ako danas ne radi ništa, sigurno sutra neće imati na računu puno novaca.

Nina
26-02-2007, 19:48
Tako je Hrvoje, ja se potpuno slažem, nisu nam okolnosti u zemlji na ruku al do kad kriviti druge za ono što u našim životima ne valja a pritome zadržavati stare navike. Teški smo kad treba napravit neku promjenu, jel da ljudi?

Nina
26-02-2007, 19:49
Definitivno imam u planu tražit drugi posao, mislim da bi mi knjiga dobro došla...

Hrvoje
07-03-2007, 16:25
Baš me zanima koji su razlozi zbog čega bi na drugi posao? Čega ima previše na ovom poslu ili premalo da nisi zadovoljna?