PDA

View Full Version : Hrana je 90 % našeg zdravlja !

Cosmos
27-10-2006, 14:50
Mnogo puta bio sam šokiran sa ne znanjem ljudi, ne znaju ništa o hrani, njenoj blagodati, ili pak, o njenoj štetnosti za organizam. 90 % bolesti može se uspješno oporaviti, izliječiti samo sa pravilnom prehranom. Mnogi bolesnici koji su mi dolazili na terapije uspjeli su izbaciti loše navike iz prehrane, i to se pokazalo vrlo uspješnim jer, svaki organizam drugačije reagira na pojedine sastojke ( sir, čokolada, kava, svježe povrće, ... ). Smatram, kada jedna osoba ima problema sa zdravljem, trebala bi osluškivati svoje tijelo, oduzimati mu ono što ga uznemirava, a pojačavati zdrave napitke i hranu kao lijek ( kuhano povrće, maslinovo ulje, ... ).
Da li ste pokušali osluškivati vašu unutrašnjost, znate li što Vam paše u prehrani ?

Cosmos

Hrvoje
28-10-2006, 07:20
Ovo gore je jedan odličan tekst. Velika vićina ljudi uopće ne sluše svoje tijelo. Nego trpaju u sebe ono što je na reklamama.

Ne samo da se može hranom izlječiti, nego se može i spriječiti pojava bolesti. Svako treba naći i znati koja hrana njemu odgovara, a koja ne. Nije lak zadatak ali je moguće. Ima toliko raznih knjiga o hrani, malo proučiti i probati na sebi te osluškivati tijelo kako reagira. Ipak pogrešna ishrana opterećuje organizam.

Štef
29-10-2006, 15:58
ja slušam tijelo, jedem kaj mi je fino. pa to mi tijelo govori. Kak bi znal kaj mi je fino drukće? A fini mi je špek z lukom, ćevapi, ražnjići, čvarci, slatko baš i ne,ali vino mi lepo teče niz grlo.

Akcijskeprodaje
30-10-2006, 18:41
ja slušam tijelo, jedem kaj mi je fino. pa to mi tijelo govori. Kak bi znal kaj mi je fino drukće? A fini mi je špek z lukom, ćevapi, ražnjići, čvarci, slatko baš i ne,ali vino mi lepo teče niz grlo.

Najgore je to sto smo prisiljeni jest nezdravu hranu ponajvise zbog manjka vremena