![]() |
|
|||||||
| Registracija... | Upute - FAQ | Popis korisnika foruma | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi sve forume pročitanim |
| Kvaliteta zraka Što udišemo? Rasprava o kvaliteti zraka u prostorijama i izvan njih. |
![]() |
|
|
Teme alati | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Zanima me kakva iskustva imate sa ionizatorima. Kako smo nedavno uzeli u Positivi ionizatore u prodaju jednog sam uzeo sebi doma, moram priznati da sam se preporodio. Zrak više nije ni sličan onome koji je bio prije. A dolaskom juga više nema one standardne nervoze, čak i glavobolje tu i tamo.
Kakva su vaša iskustva sa ionizatorom? Vjerujem da ih ima dobrih i loših. |
|
|
|||
|
|||
|
treba ih se prečesto čistiti, što je minus. brzo počnu zujati. ioni su zdrava stvar ali ozon u većoj koncentraciji može biti i štetan, a stvori se određeni statični sloj prevelike koncentracije u blizini uređaja, pa ga nije dobro držati uz mjesto sjedenja a pogotovo ne uz krevet. neki su intenzitetom emisije ok (recimo heaven fresh koji sam koristio), a neki su daleko podkapacitirani a da bi imali značajniji učinak
sve u svemu djeluje ok, ima neki pozitivni učinak, ali nije revolucija |
|
|
|||
|
|||
|
XJ-2100 ima ugrađenu UV lampu, čiji je trajnost 10.000 sati rada a što nakon tih 10.000 sati, gdje kupiti novu lampu, nista ne pise o tome.
Hoce li uredaj uopce funkcionirati ako lampa pregori, kako cemo znati da je lampa pregorila??? |
|
|
||||
|
||||
|
Kada lampa pregori onda više ne svijetli. Moći će se kupiti na mjestu gdje si kupio ionizator. Uređaj će i dalje raditi bez lampe, jer lampa nije nužna da bi ionizator radio. Svrha lampe je uništavanje virusa i bakterija u zraku.
|
|
|
|||
|
|||
|
Hvala na odgovoru.
Prijatelj i ja imamo u planu kupit dva ionizatora pa se malo svađamo koji je zgodniji. Koliko je sigurno koristiti XJ-2100 u vozilu, mislim zbog velicine prostora i koncentracije ozona. XJ-2000 ima HIGH i LOW nacina rada, ima li i XJ-2100 navedene nacine rada? Koliko se sjecam, proizvodac na svojim stranicama tvrdi da u prostorima ispod 7 kvadrata XJ-2000 ne bi se smio koristiti u HIGH modu! Hrvoje, koji uredaj ti imas? Poz! |
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
Imam tri. U autu imam treći koji je namijenjen za auto Xj-600 on izbacuje 100.000 negativnih iona na cm3 što je 10 puta manje od Xj-2000. Ipak auto ima stvarno malo kvadrata. Doma mi je Xj-2100 i radi 24 sata na dan, neprestano u high modu. Soba je otprilike 35 m2. Dobra stvar sviđa mi se. Količina ozona koju stvara ionizator je stvarno nezamjetna, bilo bi bolje da stvara više jer ozon čisti zrak.
|
![]() |
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
| Teme alati | |
| Display Modes | |
|
|