![]() |
|
|||||||
| Registracija... | Upute - FAQ | Popis korisnika foruma | Kalendar | Pretraži | Današnje poruke | Označi sve forume pročitanim |
| Zanimljivosti i istraživanja Razne zanimljivosti |
![]() |
|
|
Teme alati | Display Modes |
|
|
||||
|
||||
|
Na Zemlji je prije 70.000 godina živjelo samo 2000 ljudi, pokazala su istraživanja svjetskih paleontologa. Čovječanstvo je zbog ekstremnih klimatskih uvjeta bilo na rubu istrebljenja. Zbog velikh suša u istočnoj Africi stanovništvo se prije 135.000 do 90.000 godina podijelilo u male skupine koje su se neovisno razvijale. Ljudi su se počeli okupljati u veliku zajednicu tek prije 40.000 godina. Uslijedio je nagli procvat čovječanstva koje se nastanilo na druge kontinente. Krajem Kamenog doba razvio se moderan čovjek, složeni govorni jezik i apstraktno mišljenje.
|
|
|
||||
|
||||
|
Meni je baš fascinantno kako smo se praktički preko noći razvili i krenuli u istraživanje svemira.
|
|
|
||||
|
||||
|
Quote:
A i zbunjuje me kako se ljudska vrsta razdvojila pa opet spojila. Da ne spominjem ljude u Australiji prije 35.000 godina. Kako? Ako su ovi bili ograničeni na Afriku do prije 50.000?
|
||||
|
||||
|
Quote:
Pa jednostavno, ryanair
|
|
|
||||
|
||||
|
Flintstones, we're the Flintstones...
Osobno mi se više sviđaju Gogsi. Nije sasvim offtopic ako spomenem kako kreacionisti iz Kentucky-ja vjeruju da je Mojsije jahao dinosaure?
| Teme alati | |
| Display Modes | |
|
|